Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 28. tammikuuta 2016

Ihottumaa

Minun on käytettävä Klexane -piikkejä puoli vuotta, jonka ajan niistä saa Kela-korvausta. Tämä johtuu siitä, että veritulpan on aiheuttanut syöpä. Niitä voi joutua käyttämään pidempäänkin. Silloin ne maksavat kuusikymppiä per kymmenen kappaleen pakkaus, kaksitoista euroa päivässä eli kolmesataakuusikymppiä kuukaudessa. Ei ihan halpaa.

Sain tarkennuksen, että Klexane osaltaan hoitaa pois myös jo todettua veritulppaa.

Oli kurjaa lähteä illalla sairaalaan, mutta tuttua ja jopa kodikastakin siellä oli. Kannatti tutkia parkkivaihtoehtoja. Hallissa se olisi maksanut luokkaa 35 euroa. Pääoven tuntumassa olevissa paikoissa olisi saanut olla korkeintaan kaksi tuntia. Ajoin Syöpäklinikan eteen ja kävi ilmi, että parkkeeraus maksaa vain ajalta 7-16 ja silloinkin vain 1,2 euroa tunti. Maksuni oli siten vain noin seitsemän euroa.

Sairaanhoitaja huomasi, että minulla on lievää ihottumaa ylärinnassa. Pienehköjä punaisia alueita. Sytarabiinin aikaansaannosta. Hieman kutisee. Yllätys, yllätys - ei saa raapia, koska voi tulla infektioita. Antihistamiini auttaisi. Perusvoidettakin suositeltiin. Toivottavasti ei pahene.




Ei kommentteja: