Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 12. marraskuuta 2019

Jumiutumista vastaan

Minun on vaikeaa aloittaa maalaaminen, ellei aiotun kohteen kompositio toimi. Käytän yleensä valokuvia referenssikuvina. Haluan rajata kohteen tarkoin, jotta kaikki elementit ovat kohdillaan. Tästä seuraa, että teosteni mitat eivät yleensä noudata valmiita standardeja. Passepartoutit ja kehykset on tehtävä mittojen mukaan.


Kun sommittelu on tasapainoinen, on mukava tarttua toimeen. Teos syntyy prosessin myötä eikä lopputulos ole ikinä etukäteen tiedossa. Hyvä kompositio on kuitenkin perusta, jolle työn rakennan.

Olen nyt oppinut itsestäni sen, että helposti jumitun liikaa alkuperäiseen layoutiin. Työskentely muuttuu helposti tuhertamiseksi ja ilo katoaa. Maalaaminen saattaa keskeytyä ja on vaikea aloittaa uudestaan.

Tässä on haaste, jonka parissa minun on syytä tehdä työtä.


Ylempi maalaus on alla primaa. Lopputulos syntyi vahingossa, kun oli kiire. Referenssikuvan näkymästä jäi paljon yksityiskohtia pois. Maalauksen pointti on noiden harvojen linjojen keskinäiset suhteet.

Alempi työ on edennyt, mutta kokonaisuus on yhä hajanainen. Jäntevyyttä kaivataan. Tänään jatkoin tuosta. Työstin vasenta alakulmaa.

Ei kommentteja: