Eilisessä Hesarissa on unitutkija Markku Partisen haastattelu. Tässä lainaus:
"Uskon että huippujohtajilla ja poliitikoilla on hyvät unenlahjat. Vaikka heillä on paljon stressiä, he kykenevät välillä nollaamaan aivot ja nukkumaan hyvin. Kaikki eivät siihen kykene, ja juuri siinä tapahtuu varmasti valintaa, että kuka nousee huipulle. Veikkaan, että ministereissä ei paljon unilääkkeitä käytetä - se vaikuttaa heti ajatteluun, muistamiseen ja päättelykykyyn."
Tuollaisen lahjan minäkin haluaisin. Minua kiinnostaisi ovatko lopussa mainitut unilääkkeiden sivuvaikutukset tilapäisiä vai pitkävaikutteisia. Mitä ilmeisemmin minun kannattaa edelleen yrittää rimpuilla irti unilääkeriippuvuudesta. Jos en pääse kokonaan irti, voin ainakin yrittää saada annoksen mahdollisimman pieneksi.
Lieneeköhän eri lääkkeiden vaikutuksissa eroa.
Tuntuu jotenkin turvalliselta ottaa lääke illalla, koska tietää hyvin todennäköisesti nukahtavansa. Jos nukkumatti viivyttelee, voi ottaa lisää. Nykyinen yleensä riittävä annos on puolitoista tablettia Stellaa.
2 kommenttia:
Vaikutukset voi olla sekä että. Oma tuntemus on tärkeintä. Jos toisessa ääripäässä on vaihtoehtona unettomuus, unilääke on silloin perusteltua.
Unilääkkeen avulla saa elämän pysymään kohtuullisessa järjestyksessä, kun ei tarvitse valvoa.
Lähetä kommentti