Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 31. tammikuuta 2023

Pyykkäys onnistui lähellä, mutta kuivaus vaati kierroksen

 

Viereisessä korttelissa on itsepalvelupesula, jonne menimme eilen pyykkäämään. Maksu kävi kätevästi pankkikortilla. Paikalla oli ahkeroimassa nuorehko nainen lapsensa kanssa. Hän auttoi meitä englanniksi. 

Peseminen sujui hyvin, mutta sitten tuli ongelma. Tiloissa oli kaksi kuivuria, mutta toiseen oli merkitty lapulle teksti "en panne". Epäkunnossa siis. 

Aloimme käyttää sitä toista. Maksoi muistaakseni viisi euroa kahdeksalta minuutilla. 

Ajoimme kerran, sitten toisen ...

Pyykit eivät tuntuneet kuivuvan. Kone pyöri, mutta ei lämmennyt. Paikalle oli tullut mies odottamaan vuoroaan. Hän ei puhunut englantia. 

Käytin Google Mapsin verratonta palvelua. Sana "pesula" tuotti monta osumaa. 

Aloimme tehdä lähtöä Salsedo Jean-Claudeen, jonne oli muutaman minuutin ajomatka itään. Odottaja alkoi puuhailla kuivaushommiaan. Yritin selittää englanniksi, että ei toimi. Lopulta osoitin konetta ja sanoin "non chaud" eli ei kuuma. Vähänenkin ranskan kielen taito auttoi.  

Google Mapsin täti neuvoi tietä. Kun hän väitti, että olimme perillä, emme nähneet merkkiäkään pesulasta. Paikalla oli kerrostalo, enkä viitsinyt ruveta tutkimaan, pyörittikö joku asukas mahdollisesti pesulaa kotonaan. Talo oli impassen eli umpiperän varressa. Ajoin eteenpäin todetakseni, että en pysty kääntymään. 

Piti sitten peruutella. Onneksi perässä ajava  - tai oikeastaan edessämme tuleva - oli kärsivällinen. 

Sitten annoimme google-tädin viedä meidät Les Lavaries d'Azuriin. Se oli aivan toisessa suunnassa. Tuttua seutua kuitenkin jo. Renoirin museo oli aika lähellä. 

Paikalla oli nuori nainen luurit korvissa. Hän auttoi meitä englanniksi. 

Tosin maksu kävi vain kolikoilla ja vitosen tai kympin seteleillä. Yritin tarjota kaksikymppistä, mutta laite nirsoili maksuvälinettäni. 




Onneksi minulla oli kolikoita. 

Puolella eurolla sai viisi minuuttia kuivausta. Ja nyt homma pelitti.




Saimme lämpimäisiä mukaamme. 

Kuvittelin osaavani tien takaisin näppituntumalla. Olisin osannutkin, jos olisin viitsinyt kääntää auton. Eräästä risteyksestä arvelin oikealle kääntymällä löytyvän tie kotiin.

Ei löytynyt. Ajelimme sinne tänne ja tuonne. Tulimme melkein samaan paikkaan, josta lähdimme kotimatkalle.  

Mitäpä tuosta. Oli mukava saada lisää tuntumaa tilapäiseen kotiseutuumme. 

Loppu hyvin, kaikki hyvin. 


Ei kommentteja: