Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 2. tammikuuta 2015

Pappa saa laatuaikaa

Pappa viettää luxuspäivää kahden neitokaisen - 5 v. ja 7 v. kanssa. Ensin luettiin hintalehteä, kuten ennenkin. Jostakin syystä tyttöjä viehättää, kun luen esitteistä koodeineen päivineen lelujen tuoteselosteita:

514611 PUNAINEN PIKKUAUTO Tilaa 4 hahmolle ja yhdelle vauvalle. Mukana retkipöytä, retkiruokaa ja -juomia, tarjottimet takaistuimelle ja lastenistuin. Hahmot myydään erikseen. sh. 26 €.

Vaimo puhuu joskus rakkausjuhlien viettämisestä. Lukuhetki lapsenlapsi kummassakin kainalossa on juuri sitä.

Sitten alettiin keksimään pupukieltä. Koululainen kirjoitti pupukielisiä lauseita lappusille: TÖÖT-TÖÖT-TÖÖT TSINNARPUP PUP-PUP-PUP JÖTSINAR, PUP TSINAR PUP TISNAR PUP-PUP-PUP ja niin edelleen. Pappa luki aina, kun lappu valmistui ja suomensi tekstin. Viisivuotias opettaja varmisti, että käännös meni oikein. Yksi käännöksistä oli, että tänään sairaalassa kymmenen prosentin alennus mumuaisleikkauksesta.


Äsken syötiin. Mamu on antanut tytöille muovailuvahaa leikittäväksi. Nuorempi kysyi äsken, "Pappa, voidaaks lukee tänään iltasaduks hintalehtee?".



Eilen kokoonnuttiin vanhojen ystävien seuraan Espooseen. Mukava ilta. Tämä on juuri sitä, mitä Lymphoma Association suosittelee uupumuksen hoitoon, muun muassa.




Ei kommentteja: