Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 10. heinäkuuta 2015

Kannattaa panostaa kunnon työvälineihin

Suuren Maalaustapahtuman päivä. Jostakin syystä en saanut oikein unta. En minä tätä tapahtumaa kuitenkaan jännittänyt. Heräsin kohtuullisen aikaisin, joten jotakin varmaan ehdin tehdäkin.

Sää ei ole lupaava. Ajoittain kai sataa. Pitää miettiä maalauspaikkaa sillä silmällä. Onneksi voin pakata autoon kaikenlaista ja mennä välillä suojaan, jos on tarve. Hyvä, jos löytyisi valmiiksi suojaisa paikka. Ehkä voin tarvittaessa istua autonperässä takaluukun alla. Vesivärimaalaus on aikamoista säätämistä. Tarvitaan värejä, vettä, kippoa ja kappoa ... Kunnon tuulenpuuska voi osallistua dramaattisesti prosessiin.

Kävin eilen Temperassa tarkoituksenani ostaa maitokartonkia kotimaalailuihini, mutta ei sitä siellä ollut. Löysin sitä viimeksi kai TaiKin rakennuksessa toimivasta Kynä ja paperi-kaupasta, joka on kiinni elokuun kymmenenteen. Harmi. Toivottavasti jostakin paperiliikkeestä tms. löytyy.

Temperassa kävi kuten niin helposti käy. Innostuin ostamaan yhtä ja toista. Rahaa paloi. Ostin Sennelierin mainion öljyisiä öljypastelleja, Schmincken akvarellivärejä, vernissaa öljypastellien suojaamiseksi, kolme arkkia kiinnostavaa uutta paperityyppiä ja kunnon blokin 300-grammaista akvarellipaperia täksi päiväksi. Blokki toimii samalla työpytänäni. Haluan panostaa laatuun, koska työskentely kunnon välineillä on vain niin paljon mukavampaa ja tuloksetkin toivottavasti ovat säilyvämpiä. Hintaa sitten kertyy.


Eilen saimme nauttia kahden pikkuisen ja heidän vanhempiensa seurasta, kun olivat käymässä stadissa. Nuoremmalla oli ristiäiset viime kuussa ja olen puuhaillut siellä ottamani videomateriaalin parissa. Nyt olen saanut kyseisen tapahtuman ja siihen liittyneiden yllätyshäiden videot valmiiksi. Olen saannut rutiinia editointiini ja onnistun jo kohtalaisen nopeasti saamaan aikaan mielestäni katselukelpoista tavaraa. Siinäkin on auttanut kunnon työvälineet, Macbook ja iMovie.

Nyt rupean varustautumaan päivän akvarelliretkeä varten.

Ei kommentteja: