Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kukkojen kohtalo


Kukkojen sukuseuran kokous pidetään tänä vuonna 8.8. luonnonkauniilla paikalla meren rannalla, Karjalaisten kesämajalla Helsingin Jollaksessa. Valitettavasti meillä on vasta viisi osallistujaa tiedossa. Osallistujamäärät vaihtelevat kovasti. On ymmärrettävää, että kun kokous pidetään Pyhäjärvi-juhlien yhteydessä, paikalla ei juuri ole kuin todelliset harrastajat ja sen lisäksi meitä hallituksen jäseniä. Nyt on tarjolla laaja alue viihtyisine sisätiloineen meren rannalla, mutta suosio näyttää huonolta. Ehkä tämä Helsinki on vähän syrjässä.

Kukkojen suvun kantakunta on Kannakselle jäänyt Vpl. Pyhäjärvi. Sukuseuran historia on hyvin ansiokas. Se on saanut aikaan kaksi perusteellista sukukirjaa. Suvun pitkän historian selvittäminen on vaatinut aikoinaan hurjasti työtä. Yhtenä seuran toiminnan pontimena on varmasti aikoinaan toiminut evakkous.

Sukupolvien vaihtuminen varmaankin vääjäämättä vaikuttaa seuran toimintaan. Hallituksessa ei ole enää yhtään Kannaksella syntynyttä jäsentä. Karjalaisen geeniperimän osuus surkastuu. Minun perimästäni on puolet karjalaista, lapsillani neljäsosa ja lastenlapsillani kahdeksasosa. Mielenkiinto asiaan auttamatta vähenee. Yleinen sukututkimusinnostus voisi kompensoida tätä, mutta valitettavasti niin ei näytä juuri käyneen sukumme kohdalla.

Seuran järjestämät matkat Vpl. Pyhäjärvelle ovat olleet varsin suosittuja. Se lienee seuran tärkein toiminto tällä hetkellä. Viimeisimmällä matkalla oli vielä mukana pari Kannaksella syntynyttä. Saa nähdä, vieläkö suosio jatkuu, kun heitä ei enää ole kertomassa sukupaikkojen elämästä.

Ei kommentteja: