Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 5. tammikuuta 2019

Mainio pakasteinnovaatio

Tämänhetkisessä majapaikassamme on wifi epäkunnossa. Eilen ja aikaisemmin tänään onnistuin käyttämään verkkoa läppärillä kännykän kautta. Nyt ei yhdistä. Näppäilen lyhyen päivityksen kännykästäni.

Ranskassa toimii Picard-niminen ketju, joka myy pelkästään pakasteruokia. Suurin osa tuotteista on kypsennetty valmiiksi. Ruoat ovat  varsin hyviä. Väitetään gourmee-kansa ranskalaisten tukeutuvan Picardiin jopa kutsuttuaan ruokavieraita kotiin.

Kävin tänään hankkimassa muonaa läheisestä Picardista. Huomasin kyseisen myymälän tarjoavan myös lounasta itsepalveluna. Myymälän yhteydessä on tila, jossa voi lämmittää ostamansa annoksen microssa ja istuutua pöytään aterioimaan. Vitosella saa juoman sekä pää- ja jälkiruoan. Mainio innovaatio.

Kävimme tänään katsastamassa asunnon, jossa majailemme helmi- ja maaliskuussa.
Asunto on luonteeltaan poikkeava verrattuna aikaisemmin täällä käyttämiimme. Se sijaitsee kukkulan rinteellä vartioiduissa yhtiössä. Parvekkeelta avautuu huikaiseva panoraama kaupungin yli merelle. Tapasimme ystävällisen ja muutoinkin mukavan suomalaispariskunnan, joka omistaa asunnon. Minulla riitti juttua isännän kanssa, koska hän on käynyt oppilaitoksen, jossa minä ole toiminut pitkään opettajana.

Tänään minun on pitänyt ottaa rauhallisesti toipuakseni tulomatkasta.


Ei kommentteja: