Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 2. joulukuuta 2022

Tekikö Keskusta sankariteon vai petoksen?

 

Kuva Sarah Richter Pixabaystä

Keskusta junaili ympäristövaliokunnassa käsittääkseni hallituksen piirissä sovitun luonnonsuojelulakiehdotuksen opposition tuella osittain uusiksi. 

Minun on vaikea arvioida muutosten tulosta maamme kannalta, mutta paneudun toimintatapaan. 

Onko politiikassa erilainen etiikka kuin muualla yhteiskunnan toiminnassa? Ainakin eduskunnan puheenvuoroista päätellen tuntuisi vähintään älyllisen epärehellisyyden olevan sallittua. 

Vertaukseni varmaan ontuu, mutta tuntuisi tuomittavalta, jos sotatilanteessa oman puolen jokin yksikkö tekisi vihollisen kanssa jonkun sopimuksen, joka poikkeaa omien kokonaisstrategiasta. Jos kaksi yhtiötä tekisi yhteistarjouksen kolmannelle ja toinen sitten sopisi mahdollisen asiakkaan kanssa jotakin, josta ei ole kumppanin kanssa puhuttu, tuntuisi kummalliselta.

Jos lakiehdotuksessa ilmenee valiokuntavaiheessa jokin ilmeinen valuvika, arkijärjen mukaan asia pitäisi käsitellä hallituksen kesken uudestaan. Näin myös, jos vika olisi vaikutuksiltaan suuri. 

Näin ulospäin asia näyttää siltä, että Keskusta käytti vaativaa maailmantilannetta hyväkseen saadakseen etua itselleen. Se ehkä laskelmoi, että vastuulliset hallituskumppanit mukautuvat tapahtuneeseen, koska maa tarvitsee toimintakykyisen hallituksen. Yhteistyössä ollut oppositio saattoi päätellä samoin. 

Jos kuvani tästä manööveristä ei ole oikea, olkaa hyvät ja oikaiskaa. 


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Keskusta kipuilee huonon kannatuksensa kanssa. Yrittää näyttää hupenevalle kannattajajoukolle, että heillä on kanttia.En ole ollenkaan varma,että se olisi oikea strategia.

Heikki Honkala kirjoitti...

Olen äänestänyt Keskustaa, mutta en ole jäsen enkä muutenkaan sitoutunut. Viimeksi olen poliittisissa vaaleissa tainnut tukea KD:tä ja Kokoomusta, mutta en tunne olevani oikein kotonani. Toivoisin, että meillä olisi oikeiston ja vasemmiston välissä puolue, joka ajaisi kokonaisvaltaisemmin isänmaan asioita, Olen huolissani ilmastonmuutoksesta, mutta Keskusta tuntuu meritoituvan lähinnä tarvittavien toimien vastustamisessa. Vihreitä haukutaan, vaikka ilmastoasiaa kuuluisi molempien puolueiden ajaa. Luulen, että Keskustan kannatus on sulanut sen ydinjoukkoon, maaseudun ihmisiin. Olen kaupunkilainen, mutta silti ymmärrän toki ruuan merkityksen huoltovarmuudessa. Äänestäisin mielelläni Keskustaa, jos sen kannattajat osoittaisivat selvemmin mielenkiintoa myös kaupunkilaisten asioita kohtaan.