Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 19. joulukuuta 2023

Mihin Trump pyrkii??

 

Kuva Sambeet D Pixabaystä

Onko meidän pelättävä tätä miestä?


Viime kausi meni ainakin Suomesta katsoen kohtuullisesti. Minulle jäi tosin mielikuva Putin-riippuvuudesta, mutta mitäpä tuon asian todenperäisyydestä voi tietää. 

Ylen verkkosivuilla on tänään on tänään artikkeli Uhka demokratialle, joka saa tukan nousemaan pystyyn. 

Tässä lainauksia:

Trump: "Me lupaamme hävittää kommunistiset, marxilaiset, fasistiset äärivasemmiston pukarit, jotka elävät maamme sisällä kuin mitkäkin syöpäläiset. Ne valehtelevat, varastavat ja harrastavat vaalivippiä – ja tekevät aivan mitä tahansa, laillisesti tai laittomasti, – tuhotakseeen Amerikan ja amerikkalaisen unelman."

"Minä olen teidän kostonne toteuttaja."

Trumpin mielestä entinen asevoimien komentaja Milley olisi teloitettava. 

Artikkelin mukaan Trump haluaa tehdä täyden poliittisen vallankumouksen ja saada liittovaltion koneiston lujasti käskyvaltaansa, 

Median kimppuun käytäisiin oikeusteitse. 

Oikeusvaltioperiaate voidaan unohtaa. Kaikkien virkamiesten on oltava presidentin erotettavissa.  

Tuomareiden riippumattomuus kiistetään. 

"Määrään oikeusministerin tutkimaan radikaalit oikeusviranomaiset, jotka ovat käyttäneet lakia laittomasti ja käänteisrasistisesti. Sitten nimitän rautaisten oikeusviranomaisten tiimin. Tunnen monia hyviä, eräitä tältäkin alueelta."

"Tunnen monia ulkomaiden johtajia. Toisin kuin meidän johtajamme, he ovat huippuiskussa. Yksikään Hollywoodissa ei voisi vetää Kiinan presidentti Xin roolia. Siinä vasta peto! Putin vasta kova ja fiksu onkin. Kun kehun presidentti Xitä fiksuksi, valeuutismedia usein älähtää.  Tyyppihän johtaa rautaotteella 1,5-miljardista kansaa!" 


No huh huh!


Maailma on tuntunut soljuvan kohti parempaa. Elintaso nousee. Nälänhätä vähenee. Demokratia voittaa alaa. Maailmasta tulee parempi paikka.

Nyt tuntuu, että koko maailma rysähtää. Historia on täynnä kaaosta. Onko tulevaisuuskin?

Mannerlaatat liikkuvat.

Ei pidä provosoitua, kun provosoidaan, opetti presidentti Koivisto. Voi olla, että Trump kerää vain ääniä näillä puheillaan. Jospa hän on ihmisiksi, jos pääsee valtaan. 

Mutta voimmeko olla varmoja?

Olimme jo ennestään
 EU:ssa, nyt olemme myös Natossa ja kaiken kukkuraksi olemme solmineet DCA-sopimuksen Yhdysvaltojen kanssa. Kaukana ovat YYA-ajat. 

Entä jos Trump liittoutuu Venäjän ja Kiinan kanssa? Voisiko se olla askel parempaan, jos Venäjän ja Suomen välinen raja rauhoittuu? Tämä voisi kuitenkin merkitä sitä, että Trump painostaa Ukrainan luopumaan Venäjän valtaamista alueista lopullisesti.

Trumpin puheista päätellen hän pyrkii samanlaiseksi diktaattoriksi kuin Putin, Orban, Xi, Netanjahu ja Erdogan. Tuntuisi siltä, ettei presidentti pysty murtamaan Yhdysvaltojen demokratiaa, mutta voimmeko olla varmoja, kun muuallakin on tapahtunut diktatuurien syvenemistä? 

Miten kävisi Euroopan Venäjän ja "uuden" Amerikan välissä?

Amerikan muuttuminen diktatuuriksi tuntuu todella epätodennäköiseltä, mutta ikuiselta tuntuva Neuvostoliittokin hajosi aikoinaan. 

 




Kuva Wolfgang Eckert Pixabaystä
Tekoälyn avulla tuotettu kuva


Tuollaisen jälkeen tarvitaan loppukevennys:


Kaksi sielutonta kohtaa pimeässä illassa










#trump #salaliittoteoria #politiikka #qanon #presidentti #maga #makeamericagreatagain #turvallisuus #rauha #joebiden #nato #diktatuuri #usa #amerikka #venäjä #kiina

Ei kommentteja: