Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 26. helmikuuta 2024

Lisää kuvia Mentonin sitruunafestivaalista

 


Tapahtuman rakentamiseen kuluu valtava määrä sitruunoita. Mentonissa on erityisen hyvä ilmasto sitruunoiden viljelyyn ja siksi siellä kasvatetun ovat parhaita. 

Festivaalisitruunat tuodaan kuitenkin Espanjasta. Sikäläiset sitruunat ovat halvempia ja ilmeisesti Mentonin tuotanto ei riittäisi. 















Olimme mukana erittäin pätevän Riviera-oppaan, Timo Hakolan,  kierroksella Mentonissa. Aloitimme sitruunveistoksista. Sitten kierros jatkui muualla Mentonissa. Minä jäin kuvailemaan teoksia, kun hukkasin ryhmän. Mukaan ehdin kaupungintalolle, jonka vihkisalin seiniin taiteilija taiteilija Jean Cocteau on tehnyt valtavia teoksia. 

Kierros jatkui haastavaan maastoon (paljon portaita), joten tässä kohtaa jäimme vaimoni kanssa kyydistä. 

Jos olet kiinnostunut Timon kävelykierroksista tai muista opaspalveluista, yhteystiedot löydät täältä
























































































Veistosten lisäksi Mentonissa on muutakin nähtävää sitruunafestvaaleissa. Kaupungissa esiintyy viisi kertaa saman aiheinen paraati. 

Tässä videossa näet välähdyksiä myös paraatista. 




Lopuksi pari otosta Jean Cocteaun teoksista kaupungintalossa. 










"kreikka #antiikki #olympialaiset #menton #sitruunafestivaali #sitruuna #matkailu #nähtävyys #kokemus #ranskanriviera #nizza #elämys #viljely #hedelmä #juhla #paraati #kuvataide
¸



 

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Upeita kuvia!

Anonyymi kirjoitti...

Itseäni häiritsee se että käytetään ruuaksi kelpaavia tuotteita materiaalina taiteessa. Häiritseeköhän muita?

Anonyymi kirjoitti...

Minua ei häiritse. Niille on varmaan joku jälki käyttö. Tässä on ytodistus ihmisen luovuudesta . Kaunista ja luonto tuottaa näköjään sitruunoita vaikka kuinka paljon. En tiedä olenkoyhtään oikeassa. Kiitos kauniista kuvista . Löysittekö kotiin💕

Heikki Honkala kirjoitti...

Lämpimät kiitokset palautteesta jan kommenteitanne! Mutkaisaa rantatietä sinnittelimme kunnes pääsimme moottoritielle, jossa ajaminen oli helpompaa. 

Kun juhlat loppuvat, sitruunoita voi ostaa kai noin eurolla kilo. Tarkoitus on ymmärtääkseni saada kaikki kelvolliset hyötykäyttöön, joten kuvittelisin niitä menevän myös teolliseen käyttöön. Festarihedelmät tulevat kuulemma Espanjasta, jossa ne ovat halvempia. Laadukkaammat paikalliset eivät ehkä riitttäisikään.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kiva kuulla että ne pyritään saamaan käyttöön festareiden jälkeen!

Kiitos edelleen tästä blogista, tämä on ollut jo useamman vuoden vakiovierailukohteeni :) Pidän tyylistäsi kirjoittaa ja rehellisyydestäsi/suoruudestasi.

Anonyymi kirjoitti...

...ja taiteestasi kaikissa muodoissaan!

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos todella lämmittävästä palautteestasi ❤️ Mukavaa, että viihdyt blogini parissa. Tällainen antaa voimia jatkaa kirjoittamista ❤️