Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Äänestin kahta kissaa

 

Kuva Mona El Falaky Pixabaystä

Oli todella vaikea löytää sopivaa ehdokasta. Piirtäisinkö Aku Ankan äänestyslipukkeeseen? Nukkuisinko?

Vasemmistoa en ole koskaan äänestänyt. 

Pelkään, että maltilliset oikeistopuolueet liittoutuvat populistien kanssa ja suostuvat sen hintana laittamaan ilmastoasiat sivuraiteelle. Tällä voitaisiin ostaa von der Leyenin puheenjohtajuus komissiossa ja sopivat tavoitteet. 

Ainakin ulospäin näyttää, että Orpo on kaikessa hiljaisuudessa luopunut hallituksen ilmastotavoitteista, joita hallituskumppanikin väheksyy avoimesti. Tämä vaikuttaisi olevan hinta siitä, että hallitus on ajanut Orpolle mieluisaa työmarkkinapolitiikkaa. Kenties hänen maahanmuuttajanäkemyksensäkin on taipunut perussuomalaisten suuntaan. 

Kun populismi kuuluu olevan vahvoilla vaaleissa, EU:ssa voi syntyä samantapainen kuvio. 

Haluaisin, että ehdokkaani eettiset linjat ovat samansuuntaiset kuin omani. 

Tutkailin Mika Aaltolan taustoja. Vaikuttaa liian liberaalilta minulle. 

On ehdokkaita, jotka ovat mahdollisesti profiililtaan sopivia, mutta joilla ei ole mahdollisuuksia päästä läpi. Äänestämällä heitä tukisin kyseisen puolueen tähtiehdokkaita, joiden näkemykset saattavat erota liiaksi omistani. 

Täydellistä ehdokasta ei taida olla. 

Pekka Toverin teemoja tuntuvat olevan turvallisuus, turvallisuus ja turvallisuus. Sotilas on sotilas munaskuitaan myöten. Hän ei ole ajatuksiltaan minulle täysin sopiva, mutta tässä ajassa  kokenut ja pätevä upseeri voisi olla parlamenttiin tarpeellinen ammattilainen, koska Putin. Haastatteluissa hän on tehnyt tolkun vaikutelman. 

Panostin yhteen teemaan. 

Pekka Toveri on kenraalimajuri, jolla on oikeus kantaa kahta leijonan kuvaa kauluslaatoissaan. 

En ole ylittämässä Rubikonia, mutta totean mahtipontisesti, että "arpa on heitetty". 

Mukavaa vaalipäivää kaikille!



#politiikka #eu-parlamentti #euroopanparlamentti #meppi #mepit #maahanmuutto #euroopanunioni #brysseli #strasburg #yhteiskunta #vaalit #europarlamenttivaalit #europarlamentti #äänestäminen #ehdokas #puolueet #ryhmät

Ei kommentteja: