Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 3. kesäkuuta 2024

On vaikea äänestää

 

Kuva Simon Pixabaystä

Euroopan parlamentti toimii aivan toisin kuin Suomen eduskunta. Valitut suomalaiset mepit liittyvät parlamentissa ryhmiin, jotka vastaavat suunnilleen heidän puolueitaan Suomessa. EU-parlamentissa ei kuitenkaan ole ryhmäkuria. Meppi voi äänestää aina omantuntonsa mukaan. Käsittääkseni jakauma puolesta ja vastaan voi olla hyvin erilainen eri äänestyksissä. 

Lehmäkauppoja varmaan tehdään, jotta saadaan läpimenoon riittävää kannatusta eri äänestyksissä. 

Tietyn maan tietyn puolueen mepit voivat vaihtaa ryhmää vaalien jälkeen. Voi olla, että uuden ryhmän linja ei miellytä äänestäjää. Samassa ryhmässä voi olla hyvin erilaisia näkemyksiä tärkeistä asioista. 

Onko mitenkään mahdollista löytää ehdokasta, jonka arvoihin voi täysin luottaa? 

Hänen pitää ottaa ilmastonmuutos vakavasti, olla ehdottomasti oikeusvaltioperiaatteen ja demokratian takana, kunnioittaa ihmisarvoa, tukea Ukrainan ponnisteluja, kannattaa markkinataloutta ja hyvinvointivaltiota sekä puolustaa konservatiivisia perhearvoja. 

Kuka hän on?


#politiikka #eu-parlamentti #euroopanparlamentti #meppi #mepit #euroopanunioni #brysseli #strasburg #yhteiskunta #vaalit ##europarlamenttivaalit ##europarlamentti #äänestäminen #ehdokas #puolueet #ryhmät


Ei kommentteja: