Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Miten saan juotua tarpeeksi?

Minun painoni putosi viime sairaalareissulla osittan ripulin vuoksi. Siksi minun pitäisi saada juotua nesteitä 2,5 litraa päivässä. Pelkkää vettä on tylsä lipittää moista määrää. Siksi yritän nauttia erilaisia juomia. Pelkkiä limsoja ja mehuja en viitsi juoda, koska niiden makeus tökkii.

Saatan juoda jonkin verran Jaffaa ja LidlinVitafit-appelsiinimehua, mutta Jaffan makeuden vuoksi en juo sitä paljon ja Lidlin mehun makuun kyllästyy, vaikka se sinällään hyvää onkin. Coca Cola Zero menee paremmin, vaikka sekin on makeaa. Johtuisiko siitä, että siinä ei makeutusaineena ei käytetä sokeria? Olen myös juonut Pepsi Maxia, joka ei sisällä sokeria. Luulen, että colajuomien maku sopii muiden limsojen vastaavaa paremmin suuhuni. Olen kokeillut myös Lidlin Freeway-colajuomaa.

Hyvä vaihtoehto on perinteinen Pommac, jonka mainoslausekin kuuluu "Ei niin makea". Olen huomannut, että sen maku kestää lievän laimentamisen vedellä.

Erilaisen maun tarjoaa alkoholiton olut Buckler. Sitä en voi juoda kovin paljoa, koska se tuntuu aiheuttavan närästystä. Se ei kuitenkaan ole makeaa. Vaimo toi eilen kokeeksi puolen litran tölkin Radleria, joka on jonkinlainen vähäalkoholisen oluen ja limsan yhdistelmä. Maistuu limsalta, joka ei ole niin niin makeaa kuin varsinaiset limsat. Sen pitoisuus on noin kaupan Perhekaljan luokkaa.  Voisiha tuota vaarinkaljaakin kokeilla. Siinä lienee kuitenkin aika paljon sokeria, joten kohtuus kaikessa.

Täysin toisenlainen juoma on Alpro, joka on kaakaon makuista soijavalmistetta. Ei ole makeaa, mutta ei sitäkään määräänsä enempää viitsi juoda.

Jogurttijuomat ovat aika imeliä, samoin monet proteiinijuomat, joita saa muun muassa apteekista. Valiolta on tarjolla Gefilus-mehumaitoja, aika makeita nekin.

Osa juomista sisältää aika paljon energiaa. Se on syytä pitää mielessä, ettei maha kasva tolkuttomasti.

Nestettä saa myös keittoruuistia. Päivän lukemaan, jota tosin en viitsi laskea, voi lukea viilit ja osan hedelmistäkin kuten appelsiinin.



Tämän blogini sivunlatauslukema on ohittanut sadantuhannen (tarkka lukema 104,972) rajan. Nettisaittini on hämmästyttävän suosittu. Olen julkaissut 135 postausta. Yhtä kirjoitusta kohden tulee näin 778 latausta. Kiitoksia teille kaikki lukijat ja kommentoijat! Aktiivisuutenne kannustaa ja velvoittaa minua kirjoittamaan.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Fruity!

Anonyymi kirjoitti...

kokeileppa jääteetä.

Anonyymi kirjoitti...

apoteekista saa myös ravintojuomia, eri merkkisiä ja eri makuisia, ovat silloin hyviä jos ei saata syödä...sisältävät n.2dl:ssa 300-400kcal, oisko joku semper- tai mikä lie "merkiltään", joku maku vois olla neutraalikin, kokeilemalla tietää, pullolähdevesi vois olla myös hyvä, terveisin K.

Heikki Honkala kirjoitti...

Minusta kaupan jäätee ja apteekin ravintojuomat ovat makeita.

Anonyymi kirjoitti...

Laitoin kommentin aamulla, mutta se ei tainnut tulla läpi... laitan siis uudestaan. Suosittelen irtoteenä virheää tai valkoista teetä. Ne ovat aika neutraaleja maultaan ja niitä voi juoda haaleana ettei suu pala. Pussiteetä voi koettaa, mutta maku on niissä aika mitätön.

santtu kirjoitti...

Mullakin tökkinyt kommentointi, nyt huomaan että edellinen kommenttini muutama postaus takaperin ei ole tullut ollenkaan... Mutta kyllä täällä seuraillaan, hienoa että kirjoitat!

Anonyymi kirjoitti...

Sinusta, Heikki, onkin kehittymässä useiden alojen erityisasiantuntija. Voimia + tsemppiä! t. Heta

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista ja kannustuksesta! Pahoitteluni, että tämän Bloggerin kommentointiominaisuudet ovat aika kököt. Kiva, että olette sinnikkäitä.

Anonyymi, teet ovat aika laimeita minun makuuni. Jostakin syystä, kahvikaan ei oikein maistu nyt, vaikka se onkin vahvempi maku.