Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 31. maaliskuuta 2016

Hampaista hevosen arvo määritellään

Hoitaja täytti lupauksensa ja järjesti minulle aamiaisen, kun olin taas syömäkelpoinen.

Lääkärit olivat katetrin poiston jälkeen ylikierroksilla. Tämä on kielivenkoilua. Eilen yksi lääkäri nimitti tämänpäiväistä kierrosta ylikierrokseksi, koska mukana on osastolääkäri. Sisäpiirin slangia kai.

Katetrini laskimossa ollut pää lähti tutkittavaksi.



Osastolääkäri kertoi, että hampaani voitaisiin tutkia täällä Meikussa, koska nyt alkaa olla kiire kantasolusiirron takia. Tuskin alkavat tehdä minulle kallista remonttia, mutta jos saan hyvät ohjeet, saan asian hoidatettua nopeammin, kun pääsen kotirintamalle.

Bakteerille on nyt saatu nimi ja nyt tiedän, että olen osastolla ensi maanantaihin saakka.

Lounas tuli sattuneesta syystä aika pian aamaisen jälkeen. Lasagnea, ei oikein maistunut, mutta pystyin syömään osan. Pitää taas pyytää Primperania.

Minulle oli varattu puoleksi päiväksi luuntiheysmittaus. Tavarasiirto suoritettiin tällä kertaa pyörätuolilla. Kuskit olivat nyt puheliaampia. Tuntuvat olevan kuin taksikuskit, osan kanssa juttu sujuu ja osa hoitaa hommansa mieluummin hiljaa.

Kuvauspaikka oli Syöpäklinikan sisääntulokerroksessa. Tuttu paikka kahden vuoden takaa. Kuljettaja jätti tavaran odottamaan kanttiinin läheiseen aulaan. Sitten kuvaukseen. Laite ei ollut tuttu, näytti lyhyeltä lentokoneen siiveltä, jonka alla oli potilaalle paikka olla pitkällään. Otettiin kaksi kuvaa, lonkasta ja selkärangasta. Kuvaaja sanoin kummankin kestävän kaksi minuuttia, mutta tuntuivat pitkiltä.

Kuulin kuvaajalta, että luutiheys kuvataan, koska käänteishyljinnänestolääkkeet voivat haurastuttaa luita. Voidaan verrata.

Ensin olin jalat pitkällään. Vasemman jalkaterän piti olla taivutettuna sisäänpäin jalkatelineellä, oikean ei. Toista kuvaa varten sain jalkojeni alle kuution muotoisen tyynyn.

Homma oli sitten ohi. Vitsailin kuvaajalle, että nyt hän varmaan photoshoppaa kuvat hyvään kuntoon, mutta sen vitsin parasta ennen-päivä lienee hänelle mennyt aikoja sitten.

Kuljettaja oli paikalla ja otti minut viedäkseen kuin syötetyn jalkapallon. Vihjailin hänelle käynnistä seitsemännessä kerroksessa, jossa podin lymfoomaa pari vuotta sitten. Kuski oli sitä mieltä, että menemme Kolmiosairaalaan ja sinne sitten.




Ei kommentteja: