Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 9. toukokuuta 2024

Kaksi rohkeaa venäläistä uskaltaa avautua presidentinvaaleista

 




Youtube-tilillä 1420 julkaistaan Venäjällä tehtyjä katuhaastatteuja, joissa kuullaan propagandasta omaksutun puheen ohella hämmästyttävän avoimia mielipiteitä maan menosta. 

Näistä saa kuvaa ihmisistä, jotka helposti unohdamme. Moni muu varmaan ajattelee samoin, mutta haluaa suojautua virallisen opin taakse, mikä on hyvin ymmärrettävää. Paljon on tietysti  "oikeauskoisia", jotka puhuvat aivan puistattavia. 

Alla on video kahdesta myönteisestä esimerkistä. Tekstitykset ovat englanniksi. Jos haluat mieluummin lukea ne suomeksi, löydät käännökseni videon alta. 




Hei

Hei

Mikä on nimesi?

Minä olen Marina, ja olen venäjän kielen ohjaaja. 

Ovatko vaalit mielestäsi rehelliset?

Rehellisesti sanoen vaalit eivät ole olleet oikeudenmukaisia pitkään aikaan. Joten tietenkään ne eivät ole tasapuoliset. 

Miten asia voitaisiin korjata?

Tarvittaisiin kilpailua. Nyt voi äänestää vain Putinia. Kukaan ei tunne ehdokkaita, joiden annettiin osallistua vaaleihin. Niiden, joita tunsimme, ei annettu asettua ehdolle. Nyt meillä on itse asiassa yksi ehdokas ja hänen lisäkseen vale-ehdokas. Tiedän monien turmelevan äänestyslomakkeen ja ilmaisevan siten kantansa. Tämä on vaihtoehto. 

Tässä välissä esitetään video, jossa yksi äänestäjä yrittää kaataa maalia ja kerosiinia vaaliuurnaan, mutta se estetään. 

Haastateltava vaihtuu.

Voiko tällaista kutsua vaaleiksi?

Nämä ovat ainutlaatuiset vaalit ... käyvät voimakkaasti tunteisiin. Tiedän äänestyspaikoilla olleen paljon välikohtauksia. On otettava huomioon, että Putinin opponenttien ei annettu asettua ehdolle. On hankala kutsua näitä vaaleiksi. 

Voidaanko siis näitä vaaleja silti pitää rehellisinä vai ei?

Ne eivät olleet alkujaankaan rehelliset, koska ehdokkaita ei sallittu. Muistetaan esimerkiksi Nadezhdin, jolla oli paljon kannatusta. On vaikea sanoa vaaleja tasapuolisiksi, jos suurella osalla kansaa ei ole ehdokkaita. No nyt meillä on tietysti vain yksi vaihtoehto jäljellä – Putin. Keitään kiinnostavia ehdokkaita ei sallittu. Meillä on nyt vain hän. 

Haastattelu jatkuu Marinan kanssa.

Miksi äänestät Putinia vastaan?

No minä toivon kilpailua ja muutosta maahan. En halua elää pelossa. Esimerkiksi drooneja lentää ympäri kaupunkiamme Taganrogia ja se harmittaa. Haluan elää rauhallisessa ja turvallisessa maassa. Lisäksi suunnittelimme mieheni kanssa saavamme lapsia, mutta elämme sekasortoista aikaa. Minua järkyttää, kun nyt ei ole paras aika suunnitella elämääni. 

Välissä näytetään video ohjusiskusta tms. Haastattelu jatkuu edellisen haastateltavan kanssa.

Miksi äänestät Putinia vastaan?

Äänestin Davankovia. Haluan maani muuttavan kurssiaan. Haluaisin edistyksellisten ajatusten korvaavan militarismin. Haluan sodan loppuvan ja että tuhoamisen sijaan luomme. Haluan lähteneiden palaavan ja meidän elävän ilman pelkoja. Haluan elää tulevaisuudessa enkä menneisyydessä.  


#politiikka #venäjänvaalit #presidentti #putinismi #autogratia #demokratia #vaalit #nato #ukraina #ukrainansota #sota #erikoisoperaatio #hyökkäys #rintama #siviilit



Ei kommentteja: