Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Nallekarhu ärtyy

Tänään on suuri kristillinen surupäivä. Muistan lapsuudesta, kuinka pitkäperjantai tuntui lapsesta todella nimensä mukaiselta. Siihen aikaan ei juuri kyläiltykään näin suurena juhlapäivävänä.

Radiosta on tullut kaunista musiikkia, joka on sopinut päivän teemaan. Sitä on ollut mukava kuunnella.

Maanmatoinen nallekarhu on kuitenkin vähän marinatuulella. Vanhan lastenlaulun ohje "Uni paras lääke on, sitä nauttikaamme" ei tahdo
toimia. Olen nukuskellut pitkin aamupäivää, mutta nyt ei uni tahdo tulla. Se on ikävää, koska en jaksa tehdä juuri mitään. Netti on pullollaan kuunneltavaa ja katsottavaa. Kirjoistakaan ei ole pulaa. Valkosolut ovat ilmeisesti edelleen niin alhaalla, että virtaa ei juuri ole. Aika käy pitkäksi.

Voi olla, että aamunukkumiset lataavat sen verran pattereitani, että illalla on hieman pirteämpi. Toivotaan, että näin käy tänäänkin.
Onneksi vaimo on saanut erään ystävämme lupautumaan käymään tänään. Minä saatan olla aika latteaa seuraa, mutta onneksi vaimo on virkeänä.

Olen huomannut, että kieleni on ärtynyt hedelmille. Niissä on varmaan sen verran kimakoita happoja, että kieleni suhtautuu nuivasti. Pystyn níitä kyllä syömään, kun otan vettä kyytipojaksi.

Leipä alkaa tuntua karkealta suussa, mutta huolella pureksimalla selviän ainakin pehmeästä laadusta.

Makeat maut eivät miellytä. Suolaiset maistuvat paremmin. Söimme äsken vaimoni laittamaa lohisoppaa ja se oli todella maukasta. Nam!



  

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voimia ja siunausta! Luin kaikki kirjoitukset yhdellä kertaa, osaat kirjoittaa taitavasti.

Heikki Honkala kirjoitti...

Voi kiitos Anonyymi palautteestasi! Ajatella, että jaksoit.

Anonyymi kirjoitti...

En henkilökohtaisesti tunne sinua Heikki, mutta rakkaan Saaravaimosi lapsuudenystävänä minulla on ollut mahdollisuus lukea blogiasi ja nauttia suuresta taiteilijalahjakkuudestasi, maalauksesta. Kielikuvasi ja kerrontasi on ihastuttavaa ja rikasta. Välillä silmät täyttyvät naurun kyynelistä, välillä liikutuksen. Olet saanut myös ihmeellisen lahjan käsitellä avoimesti elämää ja vaikeaa koettelemustasi, sairautta. Siinä on meille monille oppimista ! Toivon sinulle runsaasti voimia ja elämänenergiaa näillä kauniilla raamatun sanoilla : "Ole rohkea ja luja, elä pelkää ja lannistu. Herra, sinun Jumalasi on sinun kanssasi kaikilla teilläsi." Päsiäisterveisin Kikka

Heikki Honkala kirjoitti...

Voi kiitos Kikka lämpimästä ja muutoinkin mukavasta palautteestasi ja toivotuksestasi! Kiva, että viihdyt blogini parissa. Oikein hyvää pääsisäisen jatkoa ja kevättä sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Kaikkea hyvää Sinulle ja Saaralle. Pääsiäisen iloa.
Katja

PS. Kirjoitit jossain, että Sinulla on myös taidehistoria-blogi. Voitko laittaa sen linkin? Suunnittelen peruskurssia toukokuulle...

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos Katja! Samaa sinulle ja koko perheelle! Blogi löytyy täältä: http://taidehistoriaa.blogspot.fi/ Toivottavasti siitä on apua.