Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 18. elokuuta 2014

Käytettävyyttä vai kapasiteettia?

Minua alkaa huolestuttaa, että jään pysyvästi väsyneeksi. Toivottavasti olen väärässä. Ehkä voin lohduttautua sillä, että en ole vielä elinvoimainen alusta, koska tukkani on vasta hentoista untuvaa. Kun se on vahvistunut, toivottavasti minäkin olen jo voimissani.

Olen saanut syntymäpäivälahjaksi useasta lähteestä yhteensä tuntuvan summan rahaa läppärin ostoa varten. Lämpimät kiitokset teille lahjoittajille. En ole vielä pystynyt päättämään millaisen hankin. Läppäri olisi käytössä kätevä, mutta pöytäkoneeseen saa samalla rahalla enemmän tehoa. Videoeditointi tarvitsee kovasti kapasiteettia, koska full-hd -tiedostot ovat isoja. Asiaa hankaloittaa se, että videoinnissa siirrytään ennen pitkää 4K -tasoiseen kuvalaatuun, joka on edellä mainittua neljä kertaa tarkempaa ja vaatii siten taas enemmän resursseja. Hommaisin mielelläni sellaisen koneen, jota voi käyttää vuosikausia. Tällä hetkellä en tosin vielä tiedä, voiko tavallisella nettiruudulla näyttää 4K-videoita. Mahdollisimman järeään pöytäkoneeseen pitäisi vielä haalia pennosia lisää. Minun pitäisi päättää pitäydynkö sinänsä laadukkaaseen full-hd -formaattiin pitkään, jolloin kapasiteettitarve ei ole niin iso. Ei minulla ole vielä 4K -kameraakaan. Sekin tietysti maksaa.

Läppäri olisi siitä mukava, että sitä voi käyttää mieliasennossani selällään sängyssä. Pöytäkone vaatii tuolilla istumista.

Jos olen realisti, pysyn full-hd:ssä. Videointiharrastus on siinä mielessä epäkiitollista, että editointi on hyvin aikaa vievää ja valmiita videoita ei juuri kukaan innostu katsomaan. Eikö vanha vieraidenkarkoituskeino ole ehdottaa, että katsotaan kotivideoita.


Meille tuli taas niin uuttera vieras, että alkoi laittaa ruokaa meille kaikille ja sen homman taatusti osaa. Mukavaa, että meillä väsähtäneillä käy noin omatoimisia vieraita.


Olemme piakkoin menossa lomailemaan Budabestiin. On kiva mennä maahan, josta ei tiedä juuri mitään. Voi oppia lisää historiaa ja täydentää aukkoja sivistyksessä. On mukava kulkea ja nuuskia uusia paikkoja. Siitä saa motiivia kävelyyn ja sen myötä jalkalihaksetkin voimistuvat.


7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana Budapest ! Käytiin siellä kesäkuussa. Se on i-ha-na kaupunki. Käykääpä jokiristeilyllä Tonavalla...katsokaa, miten upea parlamenttitalo siellä on ja ihana Margitin saari.....yms, yms....

Anonyymi kirjoitti...

Canon EOS M on tällä hetkellä markkinoilla sellainen järjestelmäkamera, joka on edullinen järkkäri, jolla voi kuvata myös FHD:ta. Nimimerkillä kokemusta on :)
-T.P

Heikki Honkala kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa. Kiitos tunnelmapalasta!

Heikki Honkala kirjoitti...

Joo, nykyään voi ottaa järkkärillä videota ja videokameralla tavallisia kuvia. Sony -videokamerallamme voi ottaa myös still -kuvia kesken videokuvauksen. Ja videoistahan voi myös poimia still -kuvia. Monipuolisia ovat.

Anonyymi kirjoitti...

Heikki, täällä Kaarina Arlan ajoilta! Olen seuraillut vaiheitasi taistelussa sairautta vastaan. Hienoa, että olet voiton puolella!
Lähestyn sinua tätä kautta, kun ei puhelinnumeroa löytynyt. Sain nimittäin juuri nimelläsi (tai jonkun muun HH:n) lähetetyn englanninkielisen sähköpostin, jossa pyydettiin rahaa. Epäilen, että on jonkinlaisesta väärinkäytöksestä on kyse.
Ihmettelen kovasti, voiko bloggaajien lisäksi myös seuraajat joutua tällaisen uhreiksi! Kovin on suojatonta nettielämä - huh!
Näistäkin huolimatta -
kaikkea mahdollista hyvää ja voimien palautumista!
Kaarina

Kaarina kirjoitti...

PS. Siellähän se varoituksesi jo olikin pienen selauksen päässä.
Kaarina

Heikki Honkala kirjoitti...

Mukava kuulla sinusta Kaarina. Jokin haittaohjelma tms. on kaivanut osoitteita minun ja vaimoni sähköpostista. Lähetellyt sitten ruinauskirjeitä. Idea on varmaan se, että kun hirmuisen moni saa kirjeen, joku haksahtaa. Sorry.