Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 6. helmikuuta 2015

Jonkin uuden alku?


Tänään on erilainen päivä. En mene koululle, koska minulla on TT-tomografia kuvaus iltapäivällä. Tunteja korvaamaan olen lähettänyt opiskelijoille tehtäviä.

Illalla on meillä palaveri, joka saattaa olla pitkäaikaisenkin kuvion alku. Kokoonnumme parin kaverini kanssa pohtimaan keskustelukerhon aloittamista. No, ehkä se alkaa tänään. Ajatuksena on kerran kuukaudessa parissa kokoontua keskustelemaan jostakin kiinnostavasta aiheesta, josta joku jäsenistä alustaa. Vähän kuin Lionsklubi, sikäli kuin tietoni heidän toiminnastaan ovat oikeat.

Yritämme miettiä huolella, ketä kutsumme mukaan. Hajontaa saisi olla runsaasti taustojen suhteen, ainakin ammatin ja koulutuksen suhteen. Naisia ja miehiä. Kiinnostavaa olisi, jos jäsenet eivät olisi läpeensä tuttuja ennestään. Oleellista on, että kyetään avoimen kiinnostavaan keskusteluun. Kyky itsenäiseen ja perustelevaan mielipiteen muodostamiseen on toivottua. Pitäisi uskaltaa avata suunsa, mutta areenan jatkuva ryöstö ei ole toivottavaa.

Miesten improvisoiduilla keskusteluilloilla taitaa olla taipumus tyssätä ensimmäiseen kokoontumiseen. Minulla on parista sellaisesta kokemusta. Tämä pitää estää siten, että jokaisessa kokoontumisessa sovitaan seuraavan emäntä/isäntä, aika ja paikka. Emäntä/isäntä alustaa. Tarjoilu voisi olla karvalakkitasoa, jottei tule kynnykseksi.

Toimintaan voisi keskusteluiltojen lisäksi kuulua myös vierailut kiinnostaviin paikkoihin, joihin voisi ryhminä päästä. Tällainen voisi olla vaikkapa Helsingin synagoga.

Me olemme kaikki miehiä ensimmäisessä palaverissa. Ammattien ja koulutusten suhteen hajonta toteutuu. Ikäporrastuskin toimii, neli-, viisi- ja kuusikymppinen. Yksi naisjäsen oli jo tulollansa, mutta on näihin aikoihin kiireinen, joten saattaa tulla myöhemmin mukaan. Jäsenhankita voisi toimia siten, että viimeksi liittyneet tekevät ehdotuksia.

Tässä ensimmäisessa kokoontumisessa on kaksi teemaa. Tärkein on varmasti kerhon toiminnan suunnittelu. Voisin sen lisäksi alustaa lyhyesti teemasta "Tulevaisuuden lasten puolesta".

Katsotaan, mitä kehittyy vai kehittyykö mitään.

Ei kommentteja: