Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Mukava päivä


Väsytti aamulla armottomasti, vaikka nukuin ihan kohtuullisen yön. Siitä se sitten lähti kuitenkin.

Sain miellyttävää palautetta parilta opiskelijalta. Toinen kiitteli kurssini asiapitoisuutta ja sitä, että on mukava tulla tunnille. Toinen sanoi, että asiat tuntuvat selviltä, kun selitän. Mukava kuulla.

Sain tänään ajatuksen videoiden käyttämisessä keväisilla Taide ja kulttuuri-kursseillani. Haasteina on, että nuorilta opiskelijoilta jäävät kurssit helposti kesken ja niitä on työläs paikata jälkeepäin. Minulla on kahdeksan yhden opintoviikon kurssia rinnakkain. Opiskelijahallinto on rankka tällaisessa.

Kun nyt olen saanut selville miten helposti videoita voi tuottaa koulumme oppimisalustalle, ajatukseni on, että kuvaan ohjausvideoita kurssitehtävistä ja muista kurssijärjestelystä. Jos opiskelijat eivät ole tunneilla, joilla kyseisiä asioita esitellään, he voivat saada tiedot kirjallisten versioiden lisäksi suullisesti videoilla. Toivon, että tämä auttaisi pysymistä kurssilla mukana. Se voisi myös auttaa minua pysymään tolkuissani rankalla jaksolla.

Törmäsin eilen netissä Smokahontas -ilmiöön, josta en tiennyt mitään. Ihmettelin miten amerikkalaisen tuntuinen nuori neito videolla Girl Speaks 20 Languages voi osata niin täydellistä suomea. Hänen videoillaa Youtubessa on ollut miljoonia katsojia. Tuomas Enbuske oli kutsunut Smokahontaksen ohjelmaansa ja käy ilmi, että hän on ollut töissä kaupan kassassa ja tehnyt huvikseen videoita Youtubeen. Itsekin on hämmästynyt niiden suosiota. Enbuske on tikahtua päivitellessään Pohjanmaalta kotoisin olevan Sara Maria Forsbergin lahjakkuutta.

Sara Maria osaa matkia kieliä hämmästyttävän uskottavasti ilman, että osaisi niitä kaikkia oikeasti. Hän on ilmeisen lahjakas imitaattori ja erittäin kehittynyt musikaalisesti. Nyt hän asuu Kaliforniassa, toimii sisällön tuottajana, esiintyjänä ja keskusteluohjelmien juontajana. Hän osallistuu elokuvakuvauksiin ja on tehnyt levytyssopimuksen.

Nuorisotutkimusten mukaan osa nuorista haluaa kuuluisuuksiksi eikä kai ole niin väliä, millä tavoin. Sara Maria on esimerkki siitä, miten Internet mahdollistaa hämmästyttäviä ilmiöitä. Jos osaa tuottaa nettiin jotakin, mikä saa ihmiset innostumaan jakamaan sisältöjä Facebookissa, tällainen epidemiailmiö on mahdollinen. Helppoa se ei ole.

Epidemiailmiö onnistunee parhaiten, jos osaa tuottaa jotakin hämmästyttävää ja huvittavaa kuten Sara Maria. Aloittamastani Tulevaisuuden lasten puolesta -kampanjasta ei ole epidemiaa syntynyt.


Ei kommentteja: