Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Muistini valehteli


Eilisessä Hesarissa oli artikkeli Näin aivot vääristävät muistoja - sadat ihmiset muistavat nähneensä uutisvideon, jota ei ollutkaan.

Sain samana päivänä kokemuksellista vahvistusta muistin vääristymisestä. Kävimme eilen erään vaimoni sukulaisen perheessä Mäntsälässä. Olin sitä mieltä, että olen käynyt siellä ennenkin, varmaankin viime vuonna. Muistin näkymän, joka antaa heidän olohuoneestaan ruokailutilaan. Talostakin taisi olla jokin mielikuvan häivähdys.


Nostalgianäkymiä paluumatkalta



Katselimme tälle kertaa eri ajoreittiä, koska vaimoni halusi saada ajoharjoitusta ja syrjäiset tiet houkuttelivat. Ajelimme Sipoon ja Pornaisten maalaismaisemia Mäntsälän Nummiseen.

Lähestyimme vierailupaikkaamme, mutta näkymät olivat aivan outoja. Isäntä oli sitä mieltä, että tämä oli ensi visiittini heillä Mäntsälässä. Vieraskirjamerkinnät vahvistivat samaa. Viimevuotinen visiitti olisi todennäköisesti liittynyt heidän poikansa lakkiaisiin, mutta kyseisessä vieraskirjailussa oli vain vaimoni nimi.

Muistikuvieni täytyy olla peräisin useista valokuvista, joita vaimoni on ottanut heidän kodistaan. Muistini mukaan isännän vanhemmat olisivat olleet paikalla "edellisellä kerralla". He saattoivat näkyä jossakin kuvassa tai sitten jokin muu muistuma sulautui tähän. Saatoimme katsella vaimoni kanssa viime vuonna kartasta isäntäväen kodin sijaintia. Se ehkä vahvisti virheellistä mielikuvaani asiasta.

Välähdys eiliseltä pyöräilyltäni. Hauska nimi keksitty bisnekselle.



Ei kommentteja: