Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 13. kesäkuuta 2015

Osallistuimme liftauskilpailuun ...

... tarjoamalla kyydin yhdelle kilpailijaparille.Kuulin sattumalta radiosta Hitchball-kilpailusta. Siinä parit kilpailevat viikonlopun aikana pääsemisestä kauimmaksi ja takaisin. Suunnat ovat pohjoinen, länsi ja etelä.

Tarkoituksena on samalla elvyttää vanhaa liftausperinnettä, joka on ollut pitkään kadoksissa. Sehän on ympäristöystävällinen tapa liikkua, koska olemassa oleva kalusto saa lisää kuormitusta.

Minäkin olen liftannut 70-luvulla.

Pareilla on GPS-laitteet mukanaan joten he ja muutkin voivat seurata toisten sijainteja kilpailun ajan. Näet kartan täällä. Loitonna kuvaa, jotta saat parit näkyviin.


Lähdimme tänään ajamaan kohti Jyväskylää. Hämeen- ja Kustaa Vaasan tien risteyksen jälkeen näimme tien varressa oranssiliivisiä pariskuntia liftaamassa. Ensimmäisten jälkeen sovimme vaimon kanssa ottavamme kyytiläisiä ja niinpä pysähdyimme Jyväskylä-kylttisen pariskunnan luokse. Ilahtuivat, kun kuulivat mihin saakka pääsevät.

Saimme nuorekkaan mukavaa matkaseuraa, enkä tarvinnut äänikirjoja itseäni piristämään. Veimme heidät Palokkaan huoltoasemalle hieman Jyväskylän pohjoispuolelle, josta he voisivat kysellä kyytiä vielä yötä myöten eteenpäin.

Parin kilpailunimi on Nihkeet Hinaajat. He päivittävät omaa blogia matkan aikana. Se löytyy täältä. Tarjoamamme kyyti on kummallekin heidän elämänsä ensimmäinen laatuaan.

Nyt on mukava seurata kisaa, kun on pari, jota fanittaa.2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Moikka,

Kiitos vielä tuhannesti kyydistä ja seurasta, jäi todella positiivinen fiilis ensimmäisestä liftauskyydistä! Pienten haasteiden jälkeen ollaan taas tiukasti mukana kisassa, ja kohta jo Kemissä.

T. Nihkeet Hinaajat

Heikki Honkala kirjoitti...

Tervehdys

Kiitos myöskin itsellenne! Matkamme meni oikein rattoisasti mukavassa seurassanne. Ollaan kovasti hengessä mukana ja seurataan reissuanne. Hyvissä asemissa tunnutte olevan. Lykkyä kisan jatkoon!

Heikki