Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 14. lokakuuta 2020

Tuomiopäivä

Älä lue, jos olet herkkähermoinen. Aika tuntuu levottomalta ja mediat tihkuvat riitaisuutta. Korona koettelee ja vaihtoehtoisen totuuden maailma tuntuu kasvavan. 

Maailmanloppu tuntuu kuitenkin kaukaiselta ajatukselta. Ilmastonmuutos uhkaa, mutta harva uskoo sen aiheuttavan ihmiskunnan loppua. En minäkään oikein usko, että se yksinään merkitsi inhimillisen tietoisuuden täydellistä loppua. Ihmisiä se tosin jo mitä ilmeisemmin tappaa. 



Suuren tuhon uhka saattaa olla kuitenkin käsissämme tavalla, joka moni ei ehkä tule ajatelleeksi. 

Ilmastonmuutoksen tarkkaa etenemistä ei tiedä kukaan. Asia on sellaiseen liian monimutkainen. Ihmiskunnan passiivisuuten mitä ilmeisimmin tarpeellisten toimien suhteen voi olla syy, joka ei tule heti mieleen. Se saattaa löytyä tunteiden maailmasta. Ajatusmalli on niin mielenkiintoinen, että aion kirjoittaa siitä oman jutun. 

Pahimmissa skenaarioissa suuret alueet maapallolla käyvät elinkelvottomiksi, mikä aiheuttaa kansainvaelluksia. Tämä lienee jo alkanut. Välimeren tapahtumat osoittavat meille, että ihminen suhtautuu muukalaisiin samoin kuin kautta historian. Eurooppa katsoo vierestä, kun tuhannet hukkuvat. Tästä voimme päätellä, mitä tapahtuu, jos sadattuhannet uhkaavat valtioiden rajoja. Ihmiset ovat ennenkin tuhonneet massoittain ihmisiä aivan omien etujen perusteella. En ala mässäilemään ajatuksella. Se on kuitenkin mitä ilmeisimmin tosi. 

Jos kuvaamani ilmiö paisuu yli äyräiden, ydinaseiden koodien haltijat saattavat hermostua. Tuleeko hyviä haltioita mieleen näiden joukosta? 

Maailma pystyisi tuhoamaan itsensä ydinaseillaan, mutta se ei näytä todennäköiseltä. Kauhun tasapaino on toiminut pitkään. Eri ilmiöt voivat kuitenkin jonoutua pahan ketjureaktioksi. Ainakin teknisesti tällainen tuntuu mahdolliselta. 

Tällaisista ei puhuta, koska polttoaineen hinnankorotukset ja muut mukavat viholliset ovat paljon lähempänä sydämiämme.  

Tällaisesta rumastakin asiasta on mielestäni uskallettava puhua. Sahara koostuu hiekanjyväsistä. Me olemme ihmiskunta.

Mieli kannattaa jo avata varmuuden, koska meillä on äänioikeus.

Hyvä on kuitenkin mahdollista. Meillä on avaimet parempaan. Toivo eläköön!

"Hyvinkin voi käydä."


Ei kommentteja: