Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 14. elokuuta 2022

Se ei sitten ollutkaan siinä

 

Kuva Lena Helfinger Pixabaystä

Kuvittelin, että pääsin muutamaan päivän potemisella. Niin ei käynytkään. 

Kunto on muutoin ihan okei, mutta tunnen, että keuhkoissani on jotakin. Minua ei varsinaisesti yskitä, mutta jos olen yskäissyt, olen tuntenut rinnassani, että köhimiseni ei ole pinnallista.

Muistutan, että talvikoronani ilmeni lähinnä yskimisen tuntumisena keuhkoissa. 

Tuntuu kuin tunne keuhkoissa olisi loiventunut päivän mittaan, mutta voinhan luulotella. 

Mikähän idea tällaisessa taudin anatomiassa on? Ensin tutunomaiset vaiheet ja sitten kuin paluu arkeen, mutta eikö mitä, taudilla onkin häntä. 

Nyt olen ihmeissäni, että pitääkö kotona lusimista jatkaa. Kai kävelylle voi mennä, mutta entäs kauppa-asiat? 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ohjeistus THL:n sivulta:

"Jos sinulla on varmistettu koronavirustauti, suositus on, että pysyttelet kotona, kunnes olet ollut oireeton 2 vuorokauden ajan ja oireiden alusta on kulunut vähintään 5 vuorokautta.

Jos sinulla on oireita vielä 5. vuorokautena tai sen jälkeen, suositus on, että pysyt kotona, kunnes olet ollut oireeton vähintään 2 vuorokautta."

Tämä koskee työhönpaluuta, mutta yhtä lailla mielestäni muuta "ihmisten ilmoille" menemistä. Eläkeläisellä on paremmat mahdollisuudet pysyä pitempäänkin eristyksissä ja välttää muiden tartuttaminen, joten kannattaisi ottaa varman päälle ja pysyä kotona, kunnes kaikki oireet ovat ohi. Se on vastuullista toimintaa.

Alunperinhän eristys oli 14 vrk. ja monissa maissa se on yhä pitempi kuin meillä. Ei siis ainakaan tuosta ohjeesta kannata yhtään laistaa.

Kaupoista voi tilata ostokset kotiin tai ehkä niissä voi joku sukulainen tai ystävä auttaa?

Kävely tuskin tekee puolikuntoiselle hyvää muutenkaan. Voihan kotona vähän jumppailla, jotta ehkäisee veritulppariskiä.

Koronahan saattaa noin viikon sairastamisen jälkeen kääntyä pahempaan suuntaan. Muistaakseni Sauli Niinistöllekin kävi niin, että hän koki jo olevansa toipumassa, mutta sitten vointi huononi ja hän joutui keuhkokuumeen vuoksi sairaalaan. Kannattaa siis olla varovainen, antaa itselleen aikaa toipua ja olla tarvittaessa olla yhteydessä terveydenhuoltoon! Ja myös muistaa omalla toiminnallaan estää tartuntojen leviäminen eli pysyä eristyksissä, kunnes oireita ei ole.

Parempaa vointia ja toipumista! Sekä rauhallista lepäilyä!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos blogistille huomionarvoisesta raportista, joka varoittaa viisaasti vakavan taudin yllättävistä piirteistä. Samoin kommentoijan julkausemat tiedot ovat hyvin tarpeellisia pitää mielessä! Toivotan topumista!

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitoksia ohjeissta ja kannustuksesta teille!