Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 19. maaliskuuta 2024

Automurheita Colmarissa




Näin huonosti eivät ole asiat. Pysähdyin kuvaamaan tuota keltaisuutta. 

Vaimo oli oikeassa. Autossa on vika. Ajaessa kuuluu ääniä, joista minä en murehtinut, mutta vaimo hoputti tarkistamaan asian. 




Siispä huoltoon.




Hauskaa! Google-kääntäjän mukaan autokorjaamo on ranskaksi atelier de réparation automobile.

Yksi huoltamon asiakaspalvelijoista puhui englantia ja näin sain kerrotuksi murheemme. Hän kehotti tuomaan automme puolentoista tunnin päästä tarkastukseen. 

Kävimme kuluttamassa aikaamme vanhassa kaupungissa ja palasimme paikalle. 

Valitettavasti englannintaitoista kaveria ei näkynyt, mutta sain selville, että tarkastus kestää puoli tuntia. Menimme kahvilaan odottamaan. 





Oli hankala selvittää, mikä on tilanne, kun yhteistä kieltä ei ollut. Kaveri turvautui luurin kääntäjään ja niin minäkin. Hän halusi naputella, joten kesti hetken ennen kuin hän sai tekstin käännetyksi. Minä sanelin ja selvisin nopeammin. 

Yksi iskunvaimennin on entinen. 

Kysyi, voivatko korjata. 

Sitten sain odottaa pitkän tovin, kun hän palveli muita asiakkaita. Minua alkoi ihmettyttää. Mietin, antaako hän paljasjalkaisille etusijan. Kysäisin asiasta jossakin välissä. Hän kertoi, että on hankala jäljittää varaosaa, kun auton rekisteri ei ole ranskalainen. Hän setvi palvelun lomassa  sitä. 

Lopulta kävi ilmi, että hän ei pysty hankkimaan vanhaan Mercedes-daamiimme sopivaa iskaria.  Joko automme on niin seniori, että varaosat pitää etsiä romuttamoista? 

Kysyin, voiko autoa käyttää ja voiko sillä ajaa Ulmiin Saksaan. Hän kävi varmistamassa asian verstaan puolelta. 

Saa ajaa, melua vain kuuluu. 

Ulmista varaosa voisi löytyä helpommin, mutta siellä ollessamme on pääsiäisaika. Ehkä Tsekissä tai Puolassa sitten, mahdollisesti vasta Turussa. 

Asia selvä. Kiitin ja hyvästelin.

Ulkona tuli mieleeni, että en ollut maksanut puolen tunnin tarkastuksesta. Palasin sisään ja selvisi ettei tarvitse maksaa. Ajatella, saimme tärkeän tiedon ilmaiseksi. 




Jatkamme täällä keväisissä merkeissä. Tänään oli 16 astetta. 




#autoilu #matkailu #ranska #auto #vika #iskunvaimennin #autokorjaamo #autohuolto #mersu #varaosa #matka #matkasuunnitelma #ajaminen

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipa Hessu hyvä, kun tarkastutit autosi. Ai, että se olikin iskari. Ei se tullutkaan mieleeni, kun tohotin vain pakoputkesta. Onhan Iiriksessäkin iskarit menneet. Se on kuule meidän vanhoilla autoilla ajavilla tiedettävä, että vaikka auto kulkisi, kohta ei saa varaosia mistään. Onnellisia kilometrejä teille sinne Euroopan teille

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos kommentista ja toivotuksesta Hansu! Pitäisiköhän ostaa toinen samanlainen vanha mersu varaosiksi 😄