Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 16. heinäkuuta 2021

Empatiasta ja tiedonvälityksestä

Erilaiset välimatkat haittaavat mahdollisuuksia tuntea empatiaa. Fyysisen etäisyyden merkitys on ilmeinen. Media voi kuitenkin välittää tietoa vainoa ja hätää kokevista. Toimittajat haastattelevat usein kriisialueilla asuvia. Tällä tavoin kaukanakin voidaan saada tietoa yksittäisten ihmisten tai perheiden olosuhteista. Hätä voi näin saada kasvot. On vaikea arvioida, onko tällaisella tiedon välityksellä merkitystä empatian kehittymisen näkökulmasta. Voi myös kysyä, johtaako empatian tunteminen avustustoimiin. Luultavasti pelkällä tietoisuudella on myönteinen vaikutus erilaisiin varainkeruukampanjoihin. Tuntevatko osallistujat ensisijaisesti velvollisuutta vai empatiaa. 

Luultavasti empatialla on parhaat kehittymismahdollisuudet, kun molemmat osapuolet ovat fyysisesti läsnä. Läheinen ystävä, joka osaa kuunnella, on varmaan hyvä empatisoija. 

Voiko tuntea empatiaa jotakin kansanryhmää (esim. rohingyat) kohtaan? Ainakin isoa joukkoa on hankala kuunnella. Empatiasta ei ole hädänalaisille juuri iloa, jos se ei johda avustustoimiin. 




1 kommentti:

Anonymous kirjoitti...

Elämä voi olla hauskaa joskus, yksi minuutti on mukavaa ja seuraava minuutti on täysin erilainen. Puolisoni ja minä elimme hyvin kaunista elämää ennen odottamatonta kaaosta, elämää ilman virheitä tai epäluottamusta, vasta, kun meillä oli vaikeuksia lastemme tuella, hän lopetti maksamisen ja löysi seikkailun ulkopuolelta flirttaillessaan avioliittokodissaan, joka upotti kaiken mitä olemme kärsineet. ja mitä varten olemme työskennelleet tarpeettomasta mielihyvästä, tunsin tämän tyhjyyden sisälläni. Minulla ei ollut aavistustakaan, kuinka auttaa pelastamaan liittoni hänen kanssaan, koska hän ei palannut kotiin, hän pysyi ulkona myöhään, joi, poltti hän tekee kaikenlaisia ​​asioita ei koskaan tehnyt ... Mutta kiitos miehelle, joka toi kotiisi vakautta, tohtori Egwalille, hyvien töiden miehelle, hän on niin todellinen ja mukava, koska olen yrittänyt ja luottanut ... Keskustele hänen kanssaan pelkoistasi ja olet iloinen, että teit. WhatsApp tai Viber +2348122948392 tai sähköpostitse dregwalispellbinder@gmail.com