Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 8. marraskuuta 2022

Ilmastonmuutos: Uskoako YK:n pääsihteeriä vai lustotutkijoita?

 


YK:n ilmastokokous on meneillään Egyptissä. Pääsihteeri António muistutti maailmaa kovin sanoin ilmastonmuutoksen dramaattisesta uhasta (video). Katso myös HS 7.11. (voi olla maksumuurin takana).

YK.n alainen IPCC on perustaa uhkaavan tulevaisuuden ennusteensa hyvin laajaan alan asiantuntemukseen.



Kuva Ri Butov Pixabaystä

Kuitenkin, lustotutkijat väittävät jotakin aivan muuta. He katsovat, että ilmasto pikemmin viilenee kuin lämpenee. He perustelevat kantojaan hyvin perusteellisesti sivustolla Puulustojen kertomaa ilmastosta.  He ovat löytäneet ikivanhoja runkoja, joiden perusteella ovat tehneet päätelmiä ilmaston vaihtelusta. Ihan vakuuttavalta vaikuttaa, vaikka olenkin vain silmäillyt.

Tässä kaksi otetta kyseiseltä sivustolta:

Poliittisen päättäjän on välttämätöntä laajentaa tieteellistä tietotasoaan ilmasto-asioissa. Poliittisen ”ilmastotieteen” oppien soveltaminen on johtanut järkyttäville harhapoluille. Massiivisella propagandalla on onnistuttu sumentamaan tavallisen kansalaisen ajattelu perin pohjin, jonka

seurauksena heistä on tehty poliittisen ilmastouskonnon sanansaattajia. Hyödyn siitä kuorivat ilmastopeloilla omaisuuksia ansaitsevat liikemiehet ja valtioiden vastuuntunnottamat hallitukset

– valitettavasti Suomi muiden mukana!

  1. Poliittisen päätöksentekijän on – välttyäkseen ilmastoaivopesulta - opittava tarkastelemaan ilmastoasioita tieteellisestä ilmastonäkökulmasta, jolloin voitaisiin välttyä ainakin pahimmilta manipulaatioilta. Simo Ruohon avauksiin on jokaisen ilmastoasioista oikeasti kiinnostuneen syytä perehtyä!


    Kuva Sam Williams Pixabaystä


    Voisiko kyseessä siis olla massiivinen tutkijoiden, median, yritysten ja poliitikkojen salaliitto, joka ensisijaisesti pyrkii ohjaamaan rahaa toivotuille tahoille?

    Mitä mieltä olet?

    Jos tiedät jotakin asiasta, please, kerro minullekin!


    Toivottavasti lustotutkijat ovat oikeassa!

4 kommenttia:

Mauri Timonen kirjoitti...

Kiitos huomiosta! Mielelläni kerron lisääkin ja tervetuloa minunkin puolesta keskustelemaan blogissasi.

Vetämässäni ryhmässä Suomen ilmasto2040 (1) käydään mielenkiintoista keskustelua noin 2000 jäsenen voimin. Mukana on myös joitakin ns. alarmisteja, jotka näkevät ilmaston AGW-näkökulmasta (2).

IPCC on käyttänyt kahta ilmastonmuutosmääritelmää, joista YK:n v. 1992 lanseeraama ns. poliittinen AGW-määritelmä sai v. 2012 tehdä tilaa tieteelliselle ilmastonmuutosmääritelmälle (3). Jälkimmäinen toimii myös lustotutkimustemme viitekehyksenä.

Julkaisen ryhmässä vähin erin myös tärkeimpiä A4-pituisia esityksiä, joista tulee myös blogikirjoituskokoelma.

1: Suomen ilmasto 2040 (SI2040). https://www.facebook.com/groups/LustiaFinland
2: AGW:n synty. https://lustialab.com/data/pdf/mt_AGWn_synty.pdf
3: IPCC:n ilmastonmuutosmääritelmät. https://lustialab.com/data/pdf/Messukeskus_061020_intro.pdf

Jyrki Itkonen kirjoitti...

Kirjoittajalla on selkeät puutteet lustotutkimuksen suhteen sekä vääriä väitteitä. Ei lustotieteilijät väitä, että nyt ilmasto kylmenee, vaan sanovat, että jos ilmasto menee eteenpäin sillä tavalla kuin se on lustojen mukaan mennyt, on edessä kylmempi jakso. Samaa sanovat aurinkotutkijat. IPCC:llä on oma arvaus. kuva: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=5430628360380920&set=p.5430628360380920&type=3

Tuli mieleeni, että näinkö pihalla sitä ollaan ilmastotutkimuksen suhteen laajemminkin?

1) Dendrokronologia on todella kansainvälinen tiede, josta voit lukea kuvasta https://jitkonen.fi/wp-content/uploads/2021/03/lusto-tiede-pakattu-1.jpg, jossa kerrotaan missä kansainvälinen 125 puulajia sisältävä 21 maasta kerätty lustoarkisto on.

2) Se on siis todella kansainvälinen tiede se dendrokronologia ja kuten sanottu, myös Michael Mannin lätkämaila perustuu tarkoin valittuihin lustoihin vuoteen 1960 asti. Sen jälkeen puut alkoivat kasvaa denialistisesti, eli täysin väärin ilmastokuvitelmien näkökulmasta ja Mann liittikin instrumenttimittausdatan lustoista tehtyyn mailan varteen, jotta sai mailalle lavan aikaiseksi. kuva https://jitkonen.fi/wp-content/uploads/2021/03/mann-lustot_taikatemppu-pakattu-1024x579.jpg

https://wattsupwiththat.com/2014/12/06/manns-tree-ring-proxy-train-wreck/?

Tämä Mannin ”Temppu”, jossa denialistisesti kasvavia puita ja niiden proxya jatketaan mittausdatalla1960 lukien ja josta tri Jones kirjoitti vuonna 1999 lähettämässään sähköpostissa, oli siis yksinkertaisesti todellisten, mitattujen instrumenttitietojen lisääminen historiallisten lustoproxyjen lämpötilojen kaavioon.
Jones sanoi, että se on ”temppu” puhekielessä ”adroit feat” – ”fiksu asia”, kuten hän sanoi – ei ole petos.
Näitä "fiksuja" asioita pukkaa näinä aikoina liiankin kanssa, koska tarve todistella ilmastokuvitelmaa on niin valtava, että lysenkolaiseen tyyliin muut epämiellyttäviä tuloksia antavat tieteet kielletään tai niitä vähätellään, kuten nyt Mielikäisen, Timosen, Jalkasen ja vaikkapa Helaman tekemää tieteellistä kansainvälistä tutkimusta.

3) Myös Nature on näitä kansainvälisiä lustotutkimuksia julkaissut.
https://www.nature.com/articles/s41598-018-19760-w?

Samasta lyhennelmä suomeksi.

https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/matematiikka-ja-luonnontieteet/rooman-valtakunnan-aikainen-poikkeava-ilmasto-syoksi-euraasian-ihmiset-kurjuuteen-ja-koettelemuksiin?

4) Yhtenä esimerkkinä Kreikassa oleva yli 1000-vuotias vuoden tarkkaa ilmastohistoriaa edustava Bosnian mänty.

Tuon puuvanhuksen paikansivat ja analysoivat ruotsalaiset (Tukholman yliopisto), saksalaiset (Mainzin yliopisto) sekä yhdysvaltalaiset (Arizonan yliopisto) tutkijat.
Puun iän määritys vuosirenkaiden määrää laskemalla – eli dendrokronologia nimellä tunnettavalla tutkimusmenetelmällä – antaa luotettavan kuvan paitsi puun iästä myös eri vuosina vallinneista kasvuolosuhteista.

Vuosirenkaiden paksuus vaihtelee muun muassa ilmastollisten olojen – lämpötilan ja sateiden – sekä muiden ulkoisten stressitekijöiden kuten saasteiden vaikutuksesta. Tutkimushanketta johti Tukholman yliopiston tutkija Paul J. Krusic.

https://tiedebasaari.wordpress.com/tag/dendrokronologia/

Globaaleja lustotietoja esiteltiin ilmastotieteessä Suomessakin jo vuonna 1915. kuva: https://jitkonen.fi/wp-content/uploads/2022/02/lustot_kalifornia_aasia-suomi-pakattu-1024x577.jpg

Viimeisimpiä ovat kiinalaisten ilmastotieteilijöiden tutkimukset, kuva: https://jitkonen.fi/wp-content/uploads/2022/02/Kiina-lustot-1024x578.png

Jos pitää puhtaan uskon perusteella valita kumpi on parempi, puhujapöntöstä julistava pääsihteeri vai kokonainen ilmatieteellinen ala, johon osin koko maapallon ilmastohistorian mallintaminen perustuu, niin tilanne on toki maallikolle haastava. Minä otin asioista selvää ja siksi uskon tieteeseen, en pöntöstä julistajaan, koska sellaisella uskolla on historiassa karmivat juuret (Mao, Hitler, Stalin, Pol Pot jne).

https://jitkonen.fi/?p=153

Anonyymi kirjoitti...

Zharkova & ALL on tutkinut ahkerasti Auringon sähkömagneettinen säteilyn muutoksia. Käyttämällä erilaisia auringosta mitattuja aineistoja, sekä proxyjä eli mm. mitattuja puiden lustoja, ovat tuottaneet auringosta mallin.
Pääkompomponenttianalyysillä, joka on moderni monimuuttujamenetelmä on saatu magnettidynamolle malli, jonka mukaan Auringossa on kaksi dynamoa, jotka aiheuttavat yhteisvaikutuksena verhokäyrän, ja tämä säätelee sekä auringonpillkujen yms Auringon ilmiöiden esiintymistä, mutta erityisesti maapallon (ja muiden planeettojen) säteilyä (ml. magneettikentät jotka suojaavat enemmän ja välillä vähemmän maapalloa avaruussäteilyltä.

Tuo avaruussäteily on vekkulia, koska se mm. triggeröi maanjäristyksiä ja hävittää jopa isojen pilvipalvelujärjestelmien massamuisteissa bittejä (muistaakseni Googlen tutki pitkään miksi bittejä muuttua satunnaisesti ja löysin energeettiset avaruushiukkaset syyksi).

Joka tapauksessa pystyvät mallilla selittämään useita tuhansia vuosia näitä maapallon lämpimiä ja kylmiä ajanjaksoja.

Lue itse mistä kyse, klikkaa tältä sivulta PDF auki https://arxiv.org/abs/2207.14708

Anonyymi kirjoitti...

Ilmastomallit käyttävät mitattua lämpötilaa, jossa puhutaan anomaliasta, joka on karkeasti maksimi ja minimi lämpötilan keskiarvo.
(Ks. esim. https://cds.climate.copernicus.eu/toolbox/doc/how-to/13_how_to_calculate_climatologies_and_anomalies/13_how_to_calculate_climatologies_and_anomalies.html)

Ja nyt sitten on niin että etupäässä nuo minimilämpötilat ovat kasvussa eli anomaliat kasvavat koska minimilämpötilat kasvavat.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on että vuodesta 2015 globaali lämpötilatrendi on laskeva eli kylmenevä (meilläpäin kääntyy laskuun kun Golf-virran kerryttämä lämpöenergia eli ”lämpöakku”, oikeammin hystereesis, on säteillyt avaruuteen.

Satelliittimittausten pioneeri, emeritus, kirjoittaa mielenkiintoista sarjaa urbaaneista lämpösaarekkeista. Se kannattaa lukaista, koskapa kaupungit lämmittävät (yöllä!) ilmastoa. Tästä: https://www.drroyspencer.com/