Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 18. lokakuuta 2024

Mersumme toimii nyt kuin unelma

 

Tässä on välähdys paluumatkaltamme Ranskasta. 

Autossamme oli ongelma, mutta avuliaat ukrainalaiset auttoivat meidät eteenpäin. Lue lisää artikkelistani "Ukrainalaiset enkelit pelastivat meidät Saksan baanalla". 

Vaimolleni on kehittynyt tarkka korva Mersumme ääntelyille. Kun hän huomaa jonkun ja sanoo siitä, minä reagoin kovin innottomasti, koska auto yhä kulkee. No hän saattaa sitten soittaa automiesveljelleni ja jopa äänittää hänelle huomaamaansa napsutusta tai vinkumista. Veljeni arvio tilanteesta huojentaa mieltä. 

Keväällä auton automaattivaihteen vika paheni. Se saattoi päättää käyttää vain joko ala- tai yläskaalan välityksiä. Oli vähän ikävää ajaa moottoritietä kuuttakymppiä tai koetella takana tulevan kärsivällisyyttä matelemalla hitaasti liikkeelle valoista. 

Veho arveli, että vaihteen korjaaminen maksaisi muistaakseni noin 1 600 euroa. 

Onneksi veljelläni oli konsti. Hän tilasi osan Saksasta hintaan alle 200 euroa. Tai sinne piti ensin lähettää vanha osa, joka korjattiin siellä ja toimitettiin sitten takaisin. Hieman tietysti tarvittiin irroitus- ja asennustyötä. 

Vaimollani on hyvät vikakorvat. On nimittäin ilmennyt yhtä ja toista muutakin. 

Mersumme oli Nurmijärvellä veljeni hoivissa ja ajelimme sen aikaa yhdellä hänen autoistaan. Se on Mersu, jolla on ajettu vajaa puoli miljoonaa kilometriä. Minä en varmaan elinaikanani ehdi saada noin paljon oman Mersumme mittariin. 










Nyt pitäisi pollemme pelittää. Vuoden lopussa suuntaamme Italiaan. 

Minä luotan veljeeni kuin veljeeni. Luota sinäkin: Twinfix

Vaimoni ei huomannut yhtään sivuääntä, kun ajoimme Nurmijärveltä kotiin. 



#mersu #mercedes #auto #huolto #korjaamo #vika #vaihde #matkailu


Ei kommentteja: