Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 27. marraskuuta 2024

Kasarmitorin Hesburger Helsingissä – ansiokasta kierrätyssisustusta vai viherpesua?

 

Vihreä Hesburger




Ei näytä tavalliselta Heseltä. 

Vaimoni on ollut taas arkistossa, ja tästä pikaravintolasta tuntuu tulleen jonkinasteinen kantapaikkamme Hesassa.

Sisutuksessa näyttää  käytetyn runsaasti omasta ketjusta peräisin olevaa kierrätysmateriaalia.  

Vasemmalla on kaksi roskien ja tarjottimien palautustornia, jotka on tehty ketsuppitynnyreistä. 









H-kirjain on tehty metallilautasista. Tausta näyttää aluskasvillisuudelta. 


Aidolta näyttää.



Tuolit ja pöydät on tehty kierrätysmateriaalista. 









Huumoriakin. 

Kierrätyshimmeli joulusomistuksin. Taitavat olla ranskalaisten paistamisessa käytettyjä koreja.




Kierrätyslautaa ja -peltipurkkeja varmaan. Kellossa aterimia.



Onko tämä kierrätysreliefi?


Minusta tämä ravintola näyttää ihan aidolta kierrätysprojektilta. "Vihreyden pitoisuutta" on hankala arvioida. 

En ole nähnyt tällaista muissa Heseissä. 

Kun tätä varten on opeteltu tarpeelliset temput, tuntuisi luontevalta levittää konseptia muihinkin ketjun ravintoloihin. Brändikäsikirja tosin menisi uusiksi. Idean levittäminen riippuu tietysti siitä, miten ketjun franchising-yrittäjät suhtautuvat asiaan. 

Ketjun perustaja Heikki Salmela on jostakin syystä fb-kaverini, vaikka en tunne häntä henkilökohtaisesti. Vastaisikohan, jos kysyn projektista. 

Eräs arkkitehtiystävämme tuntee tämän Hesen suunnittelijan. Ystävämme on itsekin kiinnostunut kierrätyksen ja arkkitehtuurin yhdistämisestä. 

Yhtiön vastuullisuussivun pikaisen silmäilyn perusteella vaikuttaa, että heseläiset ovat tosissaan syventyneet vihertymiseen. 



#hesburger #pikaravintola #pikaruokala #ravintola #franchising #ketju #yrittäminen #pikaruoka #hampurilainen #ranskalaiset #takeaway #brändi #konsepti #kestäväkehitys #vihreys #vastuullisuus #ympäristö #ilmastonmuutos




Ei kommentteja: