Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 10. heinäkuuta 2014

Herrankukkaro keskellä kaupunkia. Uusi maalaus. Tammisaaren tunnelmallisia näkymia

Eilen kävimme tutkailemassa juhlapaikkaa ja teimme retken Tammisaareen, jossa tein oheisen lyijykynä/akvarellityön ja jota jatkoin tänään kotona tusseilla. 













Olaus Petri församling on ihmeellinen rauhan tyyssija keskellä meluisaa Helsinkiä. Kun astuu pappilan portista sisään, saapuu kauniin vehreään sisäpihaan, johon ei stadin humu kuulu. Tätä kautta kuljetaan juhlatilaan, johon noustaan pihan perällä olevia portaita. Vasemmalla pappilan ikkunoita. Täältä ei kirkkoherra varmaan helpolla hae uutta paikkaa. Kiinteistössä on muitakin viihtyisiä kotoontumistiloja ja siellä on tilaa pelata pingistä ja biljardia.











Joku soitti urkuja kirkossa ja se kuului voimakkaasti juhlatilaan. Äänet kulkevat toiseenkin suuntaan ja siksi joudumme vähän junailemaan juhlajärjestelyjä. Kirkossa on juhlien aikaan puolen tunnin hartaus - ruotsinkielinen tietenkin. Meidän on poistuttava salista siksi aikaa. Olemme ajatelleet, että halukkaat voivat osallistua hartauteen ja muut voivat pitää taukoa joko pihassa tai seurakunnan muissa tiloissa.






Iloksemme juhlatiloissa on tuoleja ja pöytiä enemmän kuin kahdeksallekymmenelle hengelle. Pöytiä voidaan järjestää muihinkin tiloihin. Näin saamme pelivaraa vieraslistaan. Olin ajatellut kutsua työkavereita kahville kotiin, mutta hekin voivat tulla juhliin samalla kerralla muiden kanssa.





On yksiä elämän onnellisimmista hetkistä, kun voi piirtää ja maalata jotakin kohdetta suoraan luonnosta paikan päällä. Harvinaista herkkua.

Joidenkin ohikulkijoiden kanssa tulee juteltua, jotkut puhuvat ruotsia. Mainitsin yhdelle pariskunnalle, että tämä on bästä i livet. Kuulin rouvan sanovan mennessään, että pitää sanoa bästa för livet. Näin tämän homman pitääkin sujua. Olisi mukava, kun voisi usein puhua ruotsia ruotsinkielisten kanssa ja nämä voisivat oikaista, kun tulee virheitä. Hesassa ei tällaista tapahdu, mutta Tammisaaren kaltaisilla pikku paikkakunnilla saattavat puhua ruotsia suomenkielisille.

Yksi mies koiransa kanssa kävi juttelemassa. Sanoi asuvansa puutaloalueella. Myöhemmin hän ajoi hitaasti ohi 60-lukuisella avo-Triumphillaan.


























Eräs ystävämme on meillä. Hänellä on mukanaan oikea tuomiopäivän imuri ja siihen lisälaitteita. Hurja peli, murisee ystävämme siivotessa. Näimme minkälaista punkkimössöä patjoistamme irtosi. Milloin lienee meillä siivottu näin perusteellisesti.

Tätä voi kutsua ystävänpalvelukseksi.

Ei kommentteja: