Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 14. heinäkuuta 2014

Maalaus Turkuun, kuvamysteeri ratkesi, emäntä haussa, kaksi potilasta, kuvia pihasta rantaan, verta ja HSL:n onneton "uudistushanke"

Tammisaaren maisema lähti Turkuun. Nuorin pojistani ihastui siihen ja hänen tyttärensä äitikin taisi tykätä. Tytär 1 v. osoitti kiinnostusta yhtä vanhempaa työtä kohtaan ja saa sen seinälleen.

Toissapäiväinen kuvien katoamismysteeri on ratkennut. Minullakin oli käynyt mielessä, josko menivät väärään kansioon. Eräs ystävä ehdotti tätä vaimolle, tämä kävi kansioita läpi ja näin ne löytyivät. Skepsis ry saa pitää rahansa, vaikka emmepä olisi pystyneet todistamaan yliluonnollista tapahtumaa.  

Minulla on emäntäongelma. Läppä läppä! Meillä on emäntäongelma. Eräällä lähipiiriläisellä on kotitalousopettajan koulutus ja hän tietää, miten valtava työ on sillä, joka vetelee naruja tarjoilun onnistumiseksi juhlissamme. Hänellä itsellään on juhlissa lapsia hoidettavanaan ja hänen miehensä on ottanut videokuvauksen kontolleen. Joku pitäisi tähän hommaan löytää.

Osa juhlakutsuista on lähtenyt. Harmi, että tekstiin oli jäänyt virhe. Vastauspyyntöpäivän piti olla 2.8. ja tekstissä lukeen 2.9.2014. Täytyy lähettää oikaisut perään.

Meitä on taas kaksi potilasta. Vaimon voimat taas kohtasivat rajansa. Onhan tässä ollut sutinaa, mutta minun peräänkatsomiseni varmaan eniten kuormittaa, vaikka olenkin aika hyvässä kunnossa. Olen niin hajamielinen, mistä johtuen lääkkeiden popsiminen onnahtelee. Siitä ja toki muistakin asioista huolehtimen stressaa. Onneksi lähti ystävänsä kanssa autolla jonnekin irti kotiarjesta. Suunnittelee parin päivän vierailua Viroon toisen ystävän kanssa, mikä on hyvä idea. Voisivat olla keskiviikon ja torstain, jolloin minä olen sairaalassa.

Tässä lisää kuvia Karjalaisten kesäkodista. Nyt mennään pihasta rantaan. 












Soitin sairaalaan ja kuulin, että perjantaiset veriarvot ovat riittävät, jotta viimeiset sytostaatit voidaan antaa tällä viikolla. Asian lopulliseksi varmistamiseksi käyn vielä huomennakin verikokeessa. Perjantain arvot olivat:

Hemoglobini 97: 134-167
Erytrosyytit 4,39: 4.25-5.7
Leukosyytit 9,6: 3.4-8.2
Trombosyytit 135: 150-360
CRP: 11: <3

Viitearvot oikealla. Huomiota kiinnittää, että hemoglobini voi olla noin alhainen, vaikka erytrosyytit (punasolut) ovat viitehaarukassa. Hemoglobini on punasolun osa, joka sitoo happea. Ilmeisesti punasolujen runsaus ei takaa hapen sitoutumisen intensiteettiä. CRP (tulehdusarvo) on hieman koholla. Minulla on kielenpää hieman kipeä. Toivottavasti suuhun ei ole kehittymässä mitään.

HSL eli Helsingin Seudun Liikenne suunnittelee muutosta, joka harmittaa. Nyt kuukausilippuni veloitetaan automaattisesti tililtäni ja minulla on näin aina voimassa oleva oikeus kulkea hienon järjestelmän eri kulkuneuvoilla Helsingin alueella. Järjestely on todella huoleton ja asiakasystävällinen.

Nyt aikovat lopettaa koko laskutuksen ja pakottaa asiakkaat lataamaan lippuihinsa aikaa etukäteen jostakin automaateista. Viheliäinen muutos! Mennään takaisin kohti kivikautta. Ensinnäkin joudun olemaan huolissani, onko lippuni voimassa. Lisäksi jos haluan HSL:n saavan osuutensa kassavirrastani samaa tahtia kuin nykyisin, joudun vaivautumaan kuukausittain jollekin automaatille. En voi maksaa edes netissä. Tämä on sietämätöntä. Jos haluan olla huoleton vaikkapa vuoden kerrallaan, joudun maksamaan heille etukäteen kuukausisumman monikertaisesti.

Säästävät tietenkin paljon rahaa, kun voivat lopettaa laskutustoiminnot ja automaatit maksavat varmaan paljon vähemmän. Tiedotteessa ei kuitenkaan puhuta mitään mahdollisista alennuksista hinnoissa. Taidan tehdä aloitteen, että voisin maksaa femman ylimääräistä joka kuukausi siitä, että laskutus toimisi osaltani kuten ennenkin. 



3 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Minä taas kokeilen onnistuuko kommentti. Harmi kun ei nähty Tammisaaressa. Olit silloin hukkateillä. Minäkin ihastuin maalaukseesi ja meinasin tilata sen, mutta onneksi meni hyvään paikkaan. Ehdotin Saaralle heti etsiskelemistä viimeksi muuttuneista kansioista tai paikoista, sillä itse olen joskus saanut saman neuvon ja löytänyt kadonneita. Toivottavasti vikatkin myrkytykset menee hyvin ja kaikki muukin lopulta. Terv. Johanna

Johanna kirjoitti...

No tokalla eiku kolmannella kerralla onnistui, vaan ei anonyyminä. Edistystä tämäkin...

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos kommenteista kannustuksesta Johanna! Mukava, että olet sisukas tämän kökköisen kommentointisysteemin käytössä. Joo, harmi, minulla oli kännykkäkin äänettömällä, vaikka ei ollut tarkoitus. Olen ajatellut, että voisin tehdä toisen duunin samasta aiheesta. Olen joskus tehnyt montakin. Ei siitä ihan samanlaista tietysti tule.