Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

perjantai 26. huhtikuuta 2019

Ostin aneita

Aluksi korjaan eilen synnyttämääni mielikuvaa Turun terveydenhoitopalveluista. Soitin nimittäin tänään puoli yhdeksän jälkeen ajanvaraukseen ja pääsin varsin nopeasti läpi. Tällä kertaa valitsin tarjotuista vaihtoehdoista "kiireisen" toisin kuin edellisellä yrityksellä. Automaatti ilmoitti, että edelläni on vain pari kolme henkilöä.

Puhelimeen vastasi oikein lupsakka sairaanhoitaja. Sain ajan klo 14:ksi tälle päivälle. "... tule veikkonen kello 14.00." Tuollaisesta tulee hyvälle tuulelle.

Saavuin vähän ennen kahta Turun keskustan terveysasemalle ja istuuduin odottamaan. Kutsu tuli myöhässä, mutta ei kohtuuttomasti. Sairaanhoitaja tutki paiseeni ja laittoi sen päälle bakteereita tuhoavan lapun. Menen maanantaina kontrollikäynnille ja samalla saan viimeiset vauvarokotukset.

Ihan hyvin meni. Hoitaja tuntui pätevältä.


Olen ajatellut maksaaa ilmastokompensaatiota Nizzan lennoistamme, mutta asian hoitaminen on venynyt. Olin jo saanut selville luotettavan tuntuisen palvelun, mutta unohtanut mikä se oli. Kesti jonkin aikaa ennen kuin löysin sen taas. Palvelu on Myclimate. Perustelu valinnalleni oli se, että Suomen WWF kompensoi omat lentomatkansa kyseisen palvelun kautta. Luotan heidän valintaansa.

Myclimaten laskuri määritti syntimme 42 euron arvoiseksi. Olisin voinut maksaa tarkalleen tuon summan, mutta käyttökohde olisi jäänyt hieman epäselväksi. Valitsin tilalle 43 euron arvoisen vaihtoehdon, jolla tuen köyhiä nicaragualaisperheitä puiden istuttamisessa.

Hyväksyin summan lisäksi ehdotetun kuuden euron maksun ilmastokoulutuksen tukemiseen.

En ajattele voivani lentää mielin määrin, kunhan kompensoin aiheuttamani ilmastohaitat. Parasta olisi   pidättäytyä kokonaan. Jos lentäminen tuntuu hyvin välttämättömältä, voin kompensoida tapahtuneen. Nizzan matkan päämotiivi oli vaimoni terveys. Pitkä matka autossa voisi osaltaan lisätä hänen vaivojaan. Ensi kerralle tosin pohdimme autolla menemistä siitä huolimatta. Saa nähdä miten käy.

Ei kommentteja: