Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 23. maaliskuuta 2020

Mistä Aurajoki alkaa?

Olen joskus todennut kartasta, että Aurajoki ei ole kooltaan kovin kummoinen joki. Lähdimme eilen ajamaan sen lähiteitä kohti sisämaata. Saimme katsella lounaissuomalaista kulttuurimaisemaa. Otin joesta kuvia matkalta.


Kaarina
Lieto
Lieto
Aura
Pöytyä
Pöytyä

Pöytyä

Googlemaps ei näytä kännykässäni Aurajokea paljoa tätä pidemmälle. Olimme jo aika lähellä Oripäätä, jossa on joen alkupää. Aurajoen pituus on noin 70 kilometriä.



Poikkesimme paluumatkalla Nautelankoskella Liedossa.

Minulla on tapana ripotella luku- ja aurinkolasejani kulkiessani. Antibesissa hukkasin ainakin yhdet lukulasit. Ne putosivat ollessani lenkillä. Nyt kysyt mihin tarvitsen lukulaseja ulkoillessani. Tapanani on kuunnella ranskan tunteja tai jotakin muuta kuulokkeilla. Mittaan myös kännykällä 15 minuutin juoksumatkoja. Tihrustamiseen tarvitsen lasit.

Viime viikolla kadotin yhdet lukulasit ollessani lenkillä täällä Turussa. Kuljin tänään samaa reittiä vastasuuntaan. En löytänyt.

Viime vuonna olin pudottanut yhdet tavanomaisella lenkkireitilläni radanvarsipolulla. Myöhemmin löysin ne, kun joku oli nostanut ne näkyviin. Ajattelin tänään, että jos löydän viimeviikkoiset samalta polulta sille pantuna, voisin jättää sinne kiitoslapun näkyviin.

Eilen huomasin aurinkolasieni kadonneen jonkun alkupään kuvauspysähdyksen jälkeen. Kävin paluumatkalla etsimässä niitä. Kävelin kevytväylätietä kohti kuvauspaikkaa, mutta en nähnyt laseja. Tullessani takaisin tulin tarkistaneeksi toppapuseron sivutaskuni. Lasit löytyivät oikeanpuoleisesta. Kai tämä pitää yrittää ottaa huumorilla. Jos sinulla on tällaista, et ole ainoa.



Ei kommentteja: