Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 5. elokuuta 2020

Hamsteria harmittaa

Mieli halajaa metsään marjaan, mutta  pakastimessa ei ole juurikaan tilaa. Vaimoni on suostunut siihen, että parvekkeelle voitaisiin ostaa toinen pakastin, mutta asia ei ole aivan mutkaton. Pakastimet on suunniteltu toimimaan sisätiloissa ja ulkosää voi tuottaa ongelmia. Varmistin asian vakuutusyhtiöstämme ja kuulin, että vakuutus ei tässä tapauksessa korvaa rikkoutunutta pakastinta. Vakavampaa on se, että jos pakastin aiheuttaa isomman vahingon, sitäkään ei korvata.

Eräs vuosikymmeniä sitten saatu kokemus panee miettimään asiaa ainakin kaksi kertaa. Kun olimme nuori perhe, arkkupakastimemme syttyi palamaan yöllä. Onneksi heräsin ääneen ja sain palon sammumaan. Varmaan nykyiset mallit ovat turvallisempia, mutta ei liene syytä laittaa pakastinta olosuhteisiin, jollaisiin sitä ei ole suunniteltu.

Soitin Giganttiin ja kuulin, että heidän mallinsa eivät sovellu parvekekäyttöön.

On kukaan kuullut parvekepakastimista?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin Gram mainitsee omilla sivuilla heidän arkkupakastimien soveltuvan jopa -15 asteessa käytettäväksi. https://www.gram.fi/tuotteet/sailiopakastimet


Uskoisin siis, että tuollainen toimii. Noissa toki sellainen rajoitus, että ulos ei voi sijoittaa ja parveke taidetaan laskea ulkotilaksi?

Gigantti ainakin aiemmin myi myös Matsui-merkkistä, jonka luvattiin toimivan -15 asteessa.

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos kommentistasi! Joo, 15 pakkasasteeseen saakka luvataan joissakin malleissa.