Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 2. tammikuuta 2024

Kölnistä kompuroiden kohti Sveitsin Prattelnia

 


Laiva-ajo-laiva-ajo vaikutti joutuisalta tavalta päästä eteenpäin, mutta syöpäläiselle tahti oli liian tiukkaa. Kölnistä etelään ajettaessa minua alkoi väsyttää.

Yritin pinnistellä eteenpäin.  

 Eräässä kaartuvassa baanan alamäessä nukahdin. 


Kuva Tú Nguyễn Pixabaystä

Onneksi auto heilahti sen verran, että heräsin heti ja auto pysyi hallinnassa. 

Asia selvä, nyt on päästävä tauolle. 

Kun olimme päässeet taukopaikan pihalle, vaimo ehdotti, että lepäisimme autossa. Hyvä idea! Istuimme autossa ja annoimme itsellemme aikaa. Saatoin nukahtaa, ehkä vaimokin. 


Sitten sisään lounaalle.



Saksalaisten baanaravintoloiden tarjonta ei luultavasti täytä THL:n suosituksia. Ranskalaisia, makkaraa jne. 

Tutkailimme julisteissa olevia annoksia. Ne vaikuttivat niin saksalaisilta, että otin pari kuvaa. 

Luokseni tuli yrmeä mies, jonka mielestä kuvia ei saa julisteista ottaa. Hän vaati minua poistamaan ne ja vahti, että niin tein. Näytin myös ulkokuvaa ravintolasta, mutta jostakin syystä se sai jäädä. 

En keksi selkeää syytä tapahtuneelle. Kyseessä oli ketju, jonka anti ja sen mainonta ei voi mitenkään pysyä salassa. Sitäpaitsi annoksia näkyy Serwaysin nettisivuilla.


Tässä tilaamamme ateriat: 






HYS HYS!


Muistan kuinka kauan sitten Norjassa eräs katuviulisti lopetti soittamisen ja nosti käden pystyyn, kun alettiin kuvaa ottamaan. Hän näytti intialaiselta. Kyse oli ehkä uskontoon liittyvästä asiasta.  

Serwaysin kaveri saattoi olla maahanmuuttajataustainen, mutta en ole varma. Mitä vahinkoa mainosjulisteiden kuvaamisesta voisi seurata?

Keksisikö joku selityksen? 


Sitten matkaan. Lepo, ateria, kahvi ja Coca-Cola virkistivät. 


Seuraavaa mutkaa matkassamme kutsutaan stauksi. Google Maps ilmoitti, että on onnettomuus edessäpäin. Kohta näkyikin pysähtyneiden autojen punaisia perävaloja. 


STAU

Matelimme ja pysähtelimme noin tunnin ja sitten matka alkoi taas luistaa. 

Sveitsin rajalla myytiin ajomaksutarroja. Meillä oli tämän vuoden versio. Olimme lähdössä vuoden ensimmäisenä päivänä Ranskaan ja mietin, pitäisikö meillä olla silloin uusi tarra. Kysyttyäni kuulin, että tarramme pätee tammikuun loppuun. 

Päämäärämme Baselin lähellä oleva Pratteln ei ollut enää kaukana. Olimme menossa Sveitsissä asuvan Kati-ystävämme luo. 

Google Mapsin oli määrä johdattaa meidät perille, mutta hämmästykseksemme päädyimme uudestaan Saksan rajalle. Tällä kertaa kyseessä oli miehittämätön ylityspaikka. Kävi ilmi, että ei kovinkaan kaukana Saksan puolella on täsmälleen saman niminen katu. 

Lopulta pääsimme perille. 

Olimme Prattelnissa kaksi päivää ja kolme yötä. Tätä kirjoittaessani olemme Ranskan Valencessa.


Pratteln


Loppu hyvin, kaikki hyvin.



#matkailu #ranska #provence #autollaeurooppaan #antibes #köln #saksa #sveitsi #automatkailu #moottoritie #auto #autoilu #basel #pratteln #nizza 


Ei kommentteja: