Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 19. tammikuuta 2024

Nizzassa äänestämässä

 Saimme tsunami-varoituksen matkalla Nizzaan?




Ken tästä ovesta käy, saa äänensä uurnaan heittää ...

Rivieran suomalaiset käyvät tekemässä kansalaisvelvollisuutensa tässä Grand Hôtel Aston La Scalassa. Kun äänioikeutetut ovat kotoisin joulupukin maasta, sopii sisäänkäynnin olla  jouludekoraatiossa vielä pitkällä tammikuussa. 




"Niillähän on niitä jääkarhujakin siellä kaukana pohjoisessa."















Alea iacta est – Arpa on heitettu, sanoi Julius Caesar, kun Rubikon-joen ylitti. Tämä merkitsi sodan alkua. Caesar eteni Roomaan ja otti vallan käsiinsä.

Me astuimme edessä olevaan tilaan antaaksemme ulkopoliittisen vallan haluamallemme henkilölle. 

Mikä onkaan tilan nimi?









No se on Cesar. 

Kun ääni on annettu, sitä ei voi perua. 

Ave Caesar!





Asialliset hommat on hoidettava, jotta pääsee toteuttamaan kansanvaltaa.





Tässä on yksi pömpeli. 





Onko tässä jokin viesti?





Toinen pömpeli.



Ei ääntä oikeasti heitetty uurnaan vaan suljettiin huolellisesti kirjekuoreen. 







Paluumatkalla ohitimme taas karamellitalon, joka on paraatipaikalla Promenade des Anglaisin varrella. Talo on onneksi säilynyt suurten kolossien puristuksessa. Villa Huovila rakennutti aikoinaan suomalainen Carl Collin, joka oli valmistunut Ecole Centrale des Arts et Manufactures-opistosta insinööriksi. Samaa oppilaitosta oli aiemmin käynyt muuan Gustave Eiffel. 

Collin oli perinyt merkittävän omaisuuden  ja oli varakas mies. Bisnekset eivät kuitenkaan sujuneet ja kuollessaan hänellä oli enää asumisoikeus tilaansa Suomessa. 

Täällä näet runsaasti kuvia Villa Huovilasta ja täältä löydät Carl Collinin tarinan. 


Se trunami-varoitus. Ajaessamme kohti Nizzaa vaimoni kännykkä alkoi yhtäkkiä huutaa tuut tuut tuut. Vaimoni tiesi kuitenkin, että kyse oli luultavasti tsunamiharjoituksesta tai muusta vastaavasta. Saattoi se olla oikea onnettomuuskin, mutta emme nähneet kaupungissa mitään sellaiseen liittyvää. Varoitusääni kuului myöhemmin uudestaan. Vaara ohi? Vaimoni oli lukenut asiasta Nice-Matin -lehdestä. 



#sariessayah #alexanderstubb #ollirehn #juttaurpilainen #liandersson #mikaaaltola #harkimo #jussihallaaho #pekkahaavisto #vaalit #presidentti #politiikka #presidentinvaalit #kansalaisvelvollisuus #äänioikeus #tsunami







Ei kommentteja: