Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 9. toukokuuta 2017

Asuntokauppojen säätämistä

Olimme tänään Nordeassa vakuusasioissa. Tälle päivälle oli sen jälkeen yksi pakollisen tehtävä jäljellä. Kun tarkistin saamani veroehdotuksen, totesin, että tänään on ilmoitus hoidettava. Siihen olikin paneutuminen, koska tein ensimmäisen kerran kotitalousvähennyksen. Onneksi Domedilta oli tullut yhteenveto viime vuoden laskutuksesta. Olemme ostaneet heiltä siivousapua.

Näissä askareissa ja väsymystä välillä potemalla päivä on mennyt, mitä nyt jotakin muuta pientä.

Yksi asuntokauppaan liittyvä selvitysasia jää huomiselle. Varmistin Turun OP:sta, että asiat ovat siellä reilassa. Niin ne ovatkin paitsi että minun tehtävä panttaukseen liittyvä sähköinen allekirjoitus. Minulle on lähetetty sähköpostiin linkki, johon pääsen Nordea-tunnusten avulla hoitamaan asian. En kuitenkaan löytänyt postistani sellaista. Tongin roskakorejakin, mutta ilman menestystä. Minulla on sellainen mielikuva, että olisin nähnyt jotakin sen tapaista. Voi olla, että sotken erääseen toiseen viestiin. Huomenna pengon lisää ja tarvittaessa soitan.

Juttelin tänään välittäjän kanssa ostotarjouksen tekemisestä. Sellaisen avulla voisi saada viestityksen vireille ja mahdollisesti päästä kompromissiin. Luulen kuitenkin ettei myyjä halua sitoa itseään mihinkään ennen huomista ensimmäistä julkista näyttöä. Välittäjän mukaan myyjä päättää, poistetaanko kohde myynnistä tällaisen jälkeen. Hän tuntui olevan jatkamisen kannalla.

Olemme saaneet välittäjältä tiedon tarjolla olevista laajakaistanopeuksista. Maksimi on "200 megaa", joka on varsin hyvä. Sekin on selvinnyt, että asuntoyhtiö lepää osittain kalliolla ja osittan betonipaaluilla.

Tuntuu siltä, että ostotoimien aika on sitten, kun myynti on saatu päätökseen. Katsotaan nyt, mihin päädymme. Minua mietityttää missä pitäisin maalaustarpeistoani ja valmiita töitäni, jos päädymme nyt harkitsemaamme kohteeseen. Taidan tutkia alueen vuokravarastotarjontaa.

Ei kommentteja: