Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 2. lokakuuta 2017

Söderlångvikin kartano - suosittelen tutustumista!



Amos Andersonin taidemuseo on suljettu kunnes näyttelytoiminta alkaa taas ensi vuonna uusissa tiloissa (Amos Rex) Helsingin entisellä linja-autoasemalla.

Taidemuseota pitää yllä Konstsamfundet, jolle liikemies Amos Anderson lahjoitti hankkimansa suuren omaisuuden. Anderson oli kotoisin vaatimattomista oloista Kemiöstä.


Amos Andersonin taidemuseo toimii kuitenkin kesäisin myös toisessa toimipisteessään Söderlångvikissä Kemiönsaaressa, niin myös menneenä kesänä. Söderlångvikin kartano oli Andersonin kesäpaikka.

Nyt lukijalla varmaan menee pää pyörälle. Kemiö ja Kemiönsaari?

Kemiönsaari on aika uusi luomus, joka on yhdistetty saarella olleista kolmesta kunnasta: Dragsfjärdistä, Kemiöstä ja Västanfjardistä. Saari on varsin iso, kuulemma noin 60 kilometriä pitkä.

Söderlångvikin kartanossa on ollut tänä kesänä monenlaisia tapahtumia.


Kävimme viime torstaina tutustumassa kartanoon ja siellä olleeseen kuvataiteilija Tapani Raittilan näyttelyyn. Näyttely oli suljettu, mutta taiteilijan pojantytär päästi meidät sisään ja toimi oppaanamme. Hän on Amoksella töissä.









Kartanossa on kalusto, joka oli tarkoitettu Suomen kuninkaalle Väinö ensimmäiselle. Poliittiset suhdanteet muuttuivat ja kuninkaan tekeminen jäi kesken. Anderson osti joutavaksi jääneen kaluston.

Väinölle tarkoitettu tuoli


Söderlångvik on todella kaunis paikka. Suosittelen. Meillä oli sääonnea. Aurinko paistoi ja saimme ihailla Keminsaaren ruskamaisemia.





Ei kommentteja: