Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Ranskalainen frisyyri


Tähän minä en pystyisi





Eglise protestante unie de France
Satuimme vaimoni kanssa ohittamaan kirkkorakennuksen, joka palvelee Ranskan yhdistynyttä protestanttikirkkoa. Ilmoitustaululta löytyi jopa suomen kieltä. Tohtisimmekohan vaimoni kanssa osallistua noihin ranskan kielen harjoittelukeskusteluihin.

Tällainen kirkkokunta on syntynyt aika äskettäin, vuonna 2013, kun Ranskan reformoitu kirkko ja Ranskan evankelisluterilainen kirkko yhdistyivät. Kalvinistit ja luterilaiset ovat sulautuneet yhteen. Jäseniä kirkkokunnalla on 400.000.

Ilmeisesti tuore kirkko toimii yhteistyössä Suomen evankelisluterilaisen kirkon kanssa, koska paikalliset suomalaiset evankelisluterilaiset käyttävät tätä rakennusta kokoontumispaikkanaan.

Ranskassa toimii suomalainen evankelisluterilainen seurakunta. Pastori Marja Kalliomäellä on laaja toimialue, taitaa käsittää koko Ranskan. Messuja järjestetään kuitenkin vain Pariisissa, Lyonissa, Strasbourgissa ja Nizzassa. Tuosta voinee päätellä, missä ranskansuomalaiset asuvat.




Lähellä majapaikkaamme on venäläinen ortodoksikirkko. Tänne lienee asettunut runsaasti itänaapureitamme. 

Lipputoimisto
Kävimme tänään ostamassa kaksi kymmenen matkan korttia, jotka käyvät busseihin ja raitsikoihin. Ei ole kallista, euron matka. 

Kaunis vessa?

Kävin tänään leikkauttamassa tukkani. Parturi puhui auttavasti englantia. Olemme muodin ja tyylin suurvallassa, mutta tällaisen olisin saanut Suomessakin. 

Arvi Lind?


Kävimme tänään Picard-nimisessä kaupassa, joka myy pelkkiä pakasteita. 


Ei kommentteja: