Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 30. heinäkuuta 2019

Rakkaudentyötä?


Muokkaan eräälle lapsenlapselleni hänen rippijuhlaansa varten videota vuosien saatossa karttuneesta aineistosta. Leikkeitä on hyvin runsaasti, paitsi syöpävuosiltani. Sopivien pätkien poimimiseen on mennyt runsaasti aikaa. Hankin videokameran vuonna 2008, joten aivan rippilapsen alkuvuosista ei ole aineistoa. Valokuvia tosin on varmaan kaikilta hänen vuosiltaan.

Kuten olen kertonut, olen editoinut perhepiirimme saaristolomaviikoilta videoaineistoja ja voinut samalla havannoida lasten - ja aikuisten - vuorovaikutustilanteita, jotka niitä kokiessa unohtuvat saman tien.

Nyt kun alan editoida kokoamaani aineistoa tämänkesäisestä rippilapsesta, luulen tutustuvani hänen persoonallisuuteensa erityisen hyvin. Tämä on erityisen mieluisaa puuhaa papalle, joka saa näin olla virtuaalisestikin rakkaittensa parissa ja toivottavasti saada aikaan jotakin, jolla on merkitystä.

Tästä tulee mieleen rakkaudentyö, vaikka sana kuuluu käsittääkseni kristilliseen sanastoon ja tarkoittaa yhteiseksi hyväksi tehtyjä toimia. En keksi, mikä sana kuvaisi juuri perhekunnan sisäisiä rakkaudentekoja.

Ei kommentteja: