Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 13. joulukuuta 2023

Hyvin meni syöpäkontrollissa tänään


Uskomaton siunaus jatkuu. Vaimoa joskus jo valmisteltiin hautajaisiin ja ennen kantasolusiirtoa kuulin, että ennuste on huono.

Tutuksi tullut Tyksin persoonallinen hematologi veti tomerasti tapaamisprosessin läpi. Miten voit? Onko ongelmia? Jne. Tarkasti ihon, paineli vatsaa. 

Sain tiukat moitteet siitä, että en ole ottanut influenssa- enkä viimeisintä koronarokotusta. Hammastarkastus on myös jäänyt to do -listalle, jota en huolettomana eläkeläisenä oikeasti viitsi pitää – ainakaan paperilla. 

Ennen lymfooman toteamista juoksin lääkärissä valittamassa väsymystäni. Syytä ei löytynyt, mutta seuraavana vuonna sairaus näkyi fyysisesti (tai silloin vasta huomasin). Minut hoidettiin kuntoon. 

Seuraavana vuonna olin taas väsynyt. Menin lääkäriin. Laaja verenkuva osoitti, että jokin on pielessä. Kohta olin hoidossa. 

Olen altistunut huolestumaan, jos olen oikein väsynyt. Olen saanut hyvin rankkoja hoitoja, mistä johtuen en liene entisissä voimissani. Sitäpaitsi vanhuuskaan ei tule yksin. 

Taisin joskus ottaa yhteyden hemapoliin, kun tunsin itseni oikein voipuneeksi. Asiaan suhtauduttiin asiallisesti, kävin verikokeessa ja huoli poistui. 


***


Varasin ajan rokotuksille ensi viikolle. Hammastarkastus jää etelänmatkan jälkeiseen aikaan. 

Veriarvot ovat oikein hyvät, hemoglobiini peräti 173. 

Silmäkulmassani oleva käänteishyljintäoire on ollut ärhäkkänä viime aikoina, mutta siihen on tehokas salva. 

Käänteishyljintä oireet voivat olla hyvin hankalia, jopa kohtalokkaita. Minulla vain tuo silmäkulman pieni muistutus kuolevaisuudesta. 

Mainitsin vaimoni kirjasta 😊 Hän kiinnostui, kysyi onko Bookbeatissa, otti kirjan nimen ylös ja aikoo kuunnella. 

Kaksi syöpää takana (toistaiseksi).

Seuraava kontrolli vuoden päästä. 

Kaikki hyvin




Kuva 
ha11ok Pixabaystä




#syöpä #leukemia #hematologia #tyks #turku #kantasolusiirto #sairaus #kontrolli

Ei kommentteja: