Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 30. huhtikuuta 2024

Epäautomies autoilee – komedia jatkuu

 



Mersumme oli matkan jäljiltä ehostusta vailla. Ajoimme tänään kantapaikkaamme Nesteelle, jossa on pesuautomaatti ja imuri. Vedin turhaan ovesta. Asema oli suljettu vartti sitten eikä avautuisi huomennakaan. Vappuaatto. 

Kännykkä käteen ja vaihtoehtoja etsimään. Vaimo totesi, että Shellillä voi pestä. Laitoin äänen ohjaamaan lähimpään, joka on Pansion suunnalla. 

Vesiperä. En ollut varmistanut paikan tarjontaa ja se osoittautui rekkojen kylmäasemaksi. Vaimo soitti kuopuksellemme, joka kertoi Rieskalähteentiellä olevan edullisen paikan. Päätin ajaa Motonetin kautta. Voisin ostaa sieltä bensatankin kannen, jonka olin unohtanut ehkä jollekin Ruotsissa olevalle huoltoasemalle. 

Motonetissä oli vain itsepalvelupesumahdollisuus. Ei kiitos. 

Arvelin oikean kokoisen korkin löytämisen olevan hankalaa ikivanhalle autollemme. Mitä vielä. Asiakaspalvelija pyysi rekisterinumeron, löysi virtuaalimaailmasta oikean mallin ja sen hyllypaikan Motonetissä. 

Asia kunnossa. Lähdimme jatkamaan kohti Rieskalähteentietä. Matkan varrella sattui olemaan Teboil, joka tosin oli kiinni, mutta pesulan käyttö onnistui kortilla. Imurikin olisi ollut käytettävissä, jos asema olisi ollut auki.  

Tämä riitti autoasioissa tällä kertaa. 

Ranskan matkalla sattui yhtä ja toista. Huomasimme jo ennen lähtöä, että etusivuikkunat sai kyllä alas, mutta ylös saaminen oli hankalaa. Luultavasti takaikkunoissa on sama tilanne. Emme sitten avanneet ikkunalaseja koko reissulla. 

Sisävalomme päätti matkallamme alkaa syttyä ja sammua oman mielensä mukaan. Kun auto jäi parkkiin, valo jäi päälle. Akku ei tuntunut tyhjentyvän aivan pian, joten ei ongelmaa. Ystävämme Puolassa ruuvasi etusisälamput irti ja myös takalampun, joka oli myös oppinut huonoille tavoille. 

Autosta kuuluu kuin linnun sirkutusta moottorin käydessä. Tuskinpa se on vakavaa, mutta kai sekin olisi syytä korjauttaa. 

Automme avain on ilmeisesti ilmoittautunut liittoon, koska on alkanut lakkoilla. Välillä ovien lukot avautuvat ja sulkeutuvat, välillä eivät. 

Takaovien alla olevat helmat - lienevätkö komposiittia tms. - ovat kuluvaa tavaraa. Vasemmanpuoleinen repsotti ja piti ääntä. Kävin jossakin huoltamossa Ranskassa. He vain repäisivät sen irti. Eikä maksanut mitään. Ehkäpä noita ilmankin pärjätään.  

Ranskassa huoltopaikalla sanottiin yhden iskarin olevan entinen. Vähän epäilyttää, pitääkö paikkansa, mutta asia on syytä varmistaa. 

Mitäs vielä – se pohjalevy. Voi olla, että ukrainalaiset kiinnittivät sen kestävästi, mutta voisihan sitäkin joku autoja ymmärtävä katsoa. 

Minulla on sellainen tunne, että olisi vieläkin jotakin korjattavaa. Toivottavasti palaa mieleen. 

Epäautomies jatkaa ikivanhan auton käyttöä. Komedia jatkuu. 


#mersu #autoilu #huolto #matkailu #autonpesu #autokorjaamo #huumori #komedia #auto 


Ei kommentteja: