Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 22. maaliskuuta 2019

Nizza sekoaa

Kiinan presidentti Xi Jinping tapaa ranskalaisen virkaveljensä Nizzan pienessä naapurikunnassa Beaulieu-sur-Merissa. Macron ja Xi nauttivat yhdessä päivällisen Villa Keryloksessa, joka on ranskalaisen arkeologi Thedore Reinachin antiikin kreikkalaiseen tyyliin rakennuttama huvila.

Villa Kerylos sijaitsee aivan pienen niemen kärjessä. Luulen, että paikka on valittu siksi, että siellä voidaan huolehtia presidenttien turvallisuudesta mahdollisimman hyvin.

Xi majoittuu tietenkin luksushotelli Le Negrescoon, joka on Promenade des Anglaisilla. Hänellä on oma sänky mukanaan. Kiinan päämies saapuu varmaankin tuohon naapuriin eli Nizzan lentokentälle. Niinpä koko kilometrien pituinen Promenade des Anglais suljetaan, Merkittävä osa Nizzaa on määritetty turva-alueeksi, jolle keltaliiveillä ei ole asiaa.

Villa Kerylos on muuten lähellä toista "villaa" (Villa et Jardins Ephrussi de Rothschild), jossa vierailimme vaimoni kanssa vuosi sitten. Tästä pääset lukemaan käynnistämme kirjoittamani blogijutun.

Läheisen sijainnin lisäksi Villa Karyloksella ja Villa Ephrussilla on toinenkin yhteys. Ensin mainitun isäntä Maurice Ephrussi ja jälkimmäisen emäntä (Theodore Reinachin puoliso) Fanny Kann olivat serkuksia.

Ei kommentteja: