Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

perjantai 7. kesäkuuta 2019

Itäisille sukujuurille Karjalan Kannakselle


Sukumatka alkaa. Päivittäminen saattaa olla satunnaista tai olematon jonkin aikaan, koska ohjelmaa riittää eikä nettiyhteyksistä ole varmuutta.

Tarkoituksenani on käydä taas isäni Laatokkaan rajoittuvalla kotitilalla Viipurinläänin Pyhäjärven Rantakylässä sekä hänen isovanhempiensa tilalla Riiskan kylässä. Nämä ovat tuttuja paikkoja. Tällä matkalla aion etsiä myös lähempänä kirkonkylää  olevalla Salitsanrannalla sijainnutta isäni äidin Anna-Maria Hanskin kotipaikkaa. Taloa ei taida sielläkään olla jäljellä kuten ei Rantakylässäkään.

Riiskan talo ulkorakennuksineen on yhä käytössä. Paikan venäläishaltijat ottivat meidät edellisellä matkallani seitsemän vuotta sitten oikein lämpimästi vastaan. Panivat pöydän koreaksi. Yhteistä kieltä meillä tosin ei ollut. Tällä kertaa tilanne on hieman parempi, koska mukanani on tällä kertaa siskonpoikani, joka osaa hieman venättä, ja hänen kaksi poikaansa, jotka opiskelevat sitä koulussa. Tarvittaessa voimme kokeilla Google-kääntäjääkin. Toivottavasti yhteys toimii.


Ei kommentteja: