Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

tiistai 11. kesäkuuta 2019

Videotunnelmia retkeltä isoisäni viimeiselle taistelupaikalleKerroin viime jutussani, että poikkesimme matkallamme Säkkijärven Vilajoen Häränpääniemeen, jossa maastossa isoisäni Yrjö Jylhäsaari taisteli talvisodan lopussa ja haavoittui kuolettavasti.


Tässä on kokoelma editoimattomia videoita tältä lyhyeltä piipahdukselta Häränpääniemeen. Kaverit heittivät läppää ja jotakin vastailinkin, mutta en ollut huumorituulella, koska olin ensimmäistä kertaa tällä äitini perheen kannalta kohtalokkaalla paikalla. Tietääkseni kukaan suvustani ei ole aikaisemmin käynyt täällä isoisän jalanjäljissä. Yksi siskoistani oli mukana tällä piipahduksella.


Enimmäkseen näimme tietä ja puita, mutta minulla on nyt jonkinlainen kuva alueen mittasuhteista ja maaston muodosta. Voin yrittää selvittää tarkemmin maaliskuun 11. ja sitä edeltävien päivien tapahtumia tälla seudulla. Isoisäni kuului 40. jalkaväkirykmentin kolmanteen konekiväärikomppaniaan. Tämän osaston toimista ei ole voitu laatia kunnollista taistelukertomusta, koska niin moni kuoli tai oli hyvin huonossa kunnossa.

Vilalahti pilkottaa talojen takana. Kauan sitten lahtea peittävää jäätä pitkin vyöryi vihollisen panssarivaunuja mantereelle.


Tämä oli nyt ensimmäinen tutustuminen alueeseen. Saapa nähdä, tulenko tänne joskus uudestaan perusteellisemmalle tutkimusretkelle.

Ei kommentteja: