Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 31. heinäkuuta 2023

Salaliitto vai ajojahti persuja vastaan?

 

Kuva David Mark Pixabaystä



Rasismisyytöksiä sinkoilee, selittelyjä ja anteeksipyyntöjä seuraa. Persuilla on 20 %:n kannatus. Ovatko kaikki muut heitä vastaan?

Kristilliset, RKP ja kokoomus sinnittelevät huterassa tilanteessa. Heitä motivoi mieluinen talouspolitiikka, joten he kiemurtelevat rasismisateen alla. 

Onko kansa jakautunut puolesta ja vastaan?

Sellaiselta tilanne näyttää. Perussuomalaiset vaikuttavat saaneen runsaasti tukea myös piirinsä ulkopuolelta, muiltakin kuin hallituskumppaniensa kannattajilta.

Monet vetoavat siihen, että vanhat rasismiepäilykset ovat pientä verrattuina miljardisäästöjen tuomiin etuihin.

Näitä on vaikea asettaa samalle asteikolle. Raha vastaan ihmisarvo.

Voi olla, että tarkoituksenmukaisuus ratkaisee asian. Hallitus jatkaa ja vakuuttelee aika ajoin, ettei hyväksy rasismia. Politiikan tulokset jäävät nähtäviksi. 

Ovatko oppositio ja media muodostaneet hiljaisen salaliiton hallituksen kaatamiseksi?

En usko. Oppositio toimii kuten se aina toimii. Edellisen hallituksen aikana oppositio ampui suunnilleen kaikkea liikkuvaa. Niin nytkin. 

Kaikkien persuja arvostelevien motiivit eivät varmaankaan ole jalot, mutta silti kritiikin nimittäminen ajojahdiksi on aika surkea väistöyritys. Rasismi on niin vakava asia, että se herättää huolta usealla taholla. Jos flirttailee rasismilla, saa mitä tilaa. 

Suomi oli jonkin 12 maata käsittävän tutkimuksen mukaan tusinan rasistisin. Voi olla, että nykyinen rasismikeskustelu on syntynyt tarpeesta vihdoinkin käsitellä asia läpikotaisin. Perussuomalaiset ovat kenties saaneet tarkoittamatta aikaan jotakin positiivista, 

Polarisoitunut tilanne voisi ratketa sillä, että perussuomalaiset osoittavat käytännössä irtautuneensa rasismista. Se edellyttää muutakin kuin kauniita julistuksia. En tosin tiedä, onko tämä mahdollista, koska rasismi elähdyttää osaa - ilmeisesti onneksi vähemmistöä - puolueen kannattajista. 

Kokoomus, KD ja RKP ovat paljon vartijoina. He eivät saa antaa perussuomalaisille tuumaakaan periksi rasismin suuntaan. Rasistista ja asiatonta kielenkäyttöäkään ei pidä suvaita ja sallia sen muuttua uudeksi normaaliksi. Puheenparressa olisi korjaamisen varaa usealla taholla. 

Perussuomalaiset ovat ilmeisesti vääjäämättä saamassa maahanmuuttajien aseman ja kehitysavun heikennykset läpi. Jos he tyytyvät tähän, luopuvat kaksoisviestinnästä ja persulaisuuden enemmästä hivuttamisesta hallintoomme, saataisi Orvon haave suunnitellun talouspolitiikan toteuttamisesta onnistua. 

Kansa äänesti valtiovelan karsimisen, ei rasismin sallimisen, puolesta. 

 






2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näitä persutyyppisiä ryhmiä ja jyrkkään vastakkainasetteluun perustuvaa, populismilla ratsastavaa liikehdintää on ilmennyt jo pitkään Euroopan maissa, puhumattakaan USA:sta. Nyt sen on totisinta totta Suomessakin. Vanha kokoomuspuolue yrittää hyötyä sen imusta, mutta kuinka mahtaa käydä. - Hyvä Heikki, parhain kiitos ajatuksistasi. Monipuolista tarkastelua, ja arvot kohdallaan. ❤

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos kommentistasi ja lämmittävästä palautteestasi! Joo, aika pelottavalta näyttää kansainvälisestikin. Jos Trump pääsee taas vallankahvaan ... Jos orbanismi leviää ... Toivottavasti tämä rasismijupakka saa persut ruotuun.