Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Terveisiä taivaalta

Taas meitä hemmotellaan. Nykytekniikka tarjoaa elämäämme lisää miellyttäviä mukavuuksia. Olemme vaimoni kanssa nyt Norwegianin koneessa, jossa on käytettävissä wifi-yhteys.

Nousuvaiheessa sain kokemuksen, jota olin toivonut. Olimme tosin jo aika korkealla, mutta näin Korsikan. Näkyi yllättävän hyvin. Vuoristoinen näytti olevan.

Olen saattanut nähdä Korsikan aikaisemminkin. Kun retkeilimme ystäviemme kanssa Nizzan lähivuoristossa, näimme luultavasti eräästä paikasta Korsikan kajastuksena. Vuoristoiselta näytti silloinkin. Kajastus oli yllättävän korkea. Näky johtuu joko siitä, että merin pinnan päällä oleva ilma on vettä lämpimämpää tai päinvastoin. En muista kummin päin ilmiö toimii. Asfaltin pinnalla näkyvät valevesilammikot johtuvat samanlaisesta ilmiöstä.

Pääsin aluksi nettiin tuosta noin vain. Sitten huomasin lentäneeni ulos. Kävi ilmi, että ilmainen käyttö on normaalia rajoitetumpaa. Sosiaalinen media ei kuulu kauppaan.. Tarjolla oli kaksi vaihtoehtoista maksullista pakettia, joista valitsin halvamman. Se maksoi viisi euroa. Nyt kirjoitan tätä blogitekstiä täällä korkeuksissa.

Varoitus! Nyt seuraa ontuva vertaus. Istumme kuin sillit suolassa. Norwegianin nettipalvelusta näin, että olemme nyt Itämeren yllä Ruotsin ja Puolan välissä, lento kestää vielä hieman alle tunnin ja laskeudumme kello 14.07.


Jaaha! Onnistuin päivittämään tekstin, joten tuon alkupään pitäisi näkyä blogissani. Jostakin syystä pääsen päivittämään tekstiäni, mutta en pääse blogini etusivulle poimimaan linkkiä Facebookia varten. Olisikohan onnistunut kalliimmalla paketilla?

Tulin vieläkin täydentämään postaustani. Minulla on nyt  Flightradar auki. Löysin koneemme. Takaviistossa meistä on kone matkalla Gdanskista Turkuun. Kauempana takanamme viistosti toiseen suuntaan on  A380 eli maailman suurin matkustajakone poikkisuunnassa matkalla New Yorkista Abu Dhabiin.

Nyt olemme noin 11 kilometrin korkeudessa, alaspäin jo lasketellaan, Perillä olemme 26 minuutin päästä.

Ei kommentteja: