Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 30. maaliskuuta 2019

Varmuuden vuoksi varmuuden vuoksi

Naapurissamme on puistoalue, joka on paikalliseen tapaan aidattu ja öisin suljettu. Menin tänään puiston kautta hoitamaan postipakettimme matkalle.

Puistossa on tänään kaupungin lapsiperheille järjestämä tapahtuma, jonka nimi "Chasse aux oeufs!" tarkoittaa munien etsintää. Tapahtuma tuskin on uskonnollinen, vaikka aihe tuntuisikin viittaavan pääsiäiseen. Ajankohtaan se varmaan liittyy, mutta en usko ranskalaisen kaupungin järjestävän kristillisiä tilaisuuksia.



Hämmästyin kun tulin portille. Vastassa oli kaksi vartijaa, jotka tarkistivat kassini sisällön. Paikalla on paljon pieniä lapsia vanhempineen. Kaupunkilaisille on järjestetty tarjoilua, musiikkia ja muuta hupia.

Näin matkallani puiston halki ainakin kaksi liikkeellä olevaa vartijaparia. Poistuin alaportilta, jolla silläkin oli tarkastusmiehet tulijoita varten.

On surullista, että täkäläinen yhteiskunta joutuu pelkäämään näin paljon. Se on tosin ymmärrettävää, kun muistamme tuossa kivenheiton päässä vuonna 2016 tapahtuneen rekkamurhan, joka vaati yli 80 ihmisen hengen. Kauhistaa ajatellakin, että jotakin tuollaista tapahtuisi lastenjuhlassa.

Olen käynyt useita kertoja ruokaostoksilla Avenue de la Californiella olevassa pienehkössä Carrefour-kaupassa. Minulla oli kerran mukanani laukku, jossa oli muualta tehtyjä ostoksia. Ollessani sisällä, kuulin sanottavan "Monsieur", joka oli selvästi suunnattu minulle.

Vartiomies halusi tarkastaa laukkuni sisällön. Toimituksen jälkeen hän sitoi kankaisen laukun kädensijat tiukkaan solmuun ja otti laukun haltuunsa. Olen aikaisemminkin jättänyt laukun vartijalle asiointini ajaksi, mutta tämä tuntui liialliselta. Otin asiasta hieman vihreää vihannesta suuni yläpuolella olevaan elimeen. Minua epäillään varkaaksi!?

Puistossa tapahtuneen jälkeen Carrefourin tarkastus tuntuu ymmärrettävämmältä. Ulkoa tuotuun tavaroita sisältävään kassiin on varmuuden vuoksi syytä suhtautua epäilevästi.

Ei kommentteja: