Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Siirtääkö koronaviirus kotimatkaa?


Tarkoituksemme on palata Antibesista Turkuun tämän kuun lopussa. Saapa nähdä, miten käy. Täältä on matkaa Italian rajalle noin 55 kilometriä. Rajan takana oleva alue ei kuulu pahimpaan Pohjois-Italian koronakriisialueeseen, mutta kriisialueelle on täältä alle 200 kilometriä.

Aiemmin ajattelin, että voisimme matkustaa junalla Pohjois-Italian kautta pohjoiseen. Onneksi emme ostaneet lippuja, koska voisi olla epävarmaa, pääsisimmekö Suomeen. Italia kehottaa maassa olevia matkailijoita olemaan palaamatta kotimaahansa. Meillä on matkaliput täältä Strasbourgin, Frankfurtin, Hampurin ja Kööpenhaminan kautta Tukholmaan.Italiassa ollaan varotilanne kolmosessa, Ranskassa kakkosessa.

Täällä näkee toistaiseksi aika vähän kasvomaskeja. Tosin näimme tänään kaupassa pariskunnan, jolla oli kasvomaskien lisäksi kookkaat silmien suojalasit ja vaimo oli huomannut myös suojahanskikkaat heidän käsissään.

Eräs Rivieran suomalaiset -ryhmään kuuluva on talvehtinut tällä kertaa Italian puolella. He aikovat keskeyttää olemisensa ja lähteä Suomeen. Kriisi kuuluu olevan lähestymässä siten, että sen huomaa.

Jos tilanne pahenee, emmekä voi tulla Suomeen, aiomme siirtyä Strasbourgiin, jotta saamme edes osan matkalipuistamme käytetyksi. Taideakatemiassa on 31.3. alkava kurssi, jolle olen ilmoittautunut.   Tarkoituksemme on osallistua myös erääseen tapahtumaan seuraavana viikonloppuna Turussa. Meidän kahden eläkeläisen maailma ei kaadu, jos emme ehdi niihin. Matkakulut kuitenkin nousisivat.

Junavuorojakin voidaan kai peruuttaa kuten lentoja.  Voimme ehkä joutua pysymään täällä Nizzan tienoilla, jos niin käy. Ystävämme tuli eilen luoksemme Rouenista. Juna oli ollut aika tyhjä.

Tilanne on täällä toistaiseksi aika vakaa. Se näyttää kuitenkin muuttuvan nopeasti. Kiinassa epidemia kuuluu olevan rauhoittumaan päin. Toivottavasti Italiakin saa kehityksen kääntymään.



Tekstiä päivitetty klo 22.25 Ranskan aikaan.



Ei kommentteja: