Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 30. heinäkuuta 2020

Väsymystä vai ...?


Eläkeläisen elämään sopii väsymys, koska lepäämiseen on aikaa. Otan siis rauhallisesti. Ehkä tämä nuutuminen on seurausta jostakin ja menee ohi. Kun on väsynyt, ei oikein huvita mikään. Alkaa epäilyttää, josko tämä onkin masennusta. Ne tuntuvat jotenkin liittyvän toisiinsa. Jos on masentunut, tuntee itsensä helposti myös väsyneeksi, ja päinvastoin. Kumpi oli ensin, muna vai kana?

Jos tämä on masennusta, se menee luultavasti pian ohi. Väsymyksestä kielii se, että nukahtelen helposti. Seurasimme vaimoni kanssa eilen erään uniasiantuntijan luentoa Youtubesta (Unen häiriöt ja niiden hoito). Vaimo sanoi minun nukahtaneen sen aikana. Ehkä minun pitäisi katsoa se uudestaan illalla, kun on aika mennä nukkumaan.

Ulkoilu ehkä piristäisi. Täällä Turussa on nyt kovin sateista. Toivon, että illaksi selkenee, jotta voin käydä juoksemassa tai pyöräilemässä. Sujuisi se sateessakin, mutta ei ole kovin kivaa.









2 kommenttia:

Rainer Kukko kirjoitti...

Jos on oikein masentunut,se ei mene muutamassa päivässä ohi. Masennus on pitkäaikainen sairaus, jonka ihminen voi joutua kärsimään koko elämänsä. Kaikilla meillä on huonoja päiviä jolloin on väsynyt, eikä saa mitään aikaiseksi. Aina on vastatuuli ja ylämäki, voisi pessimisti ajatella.



Heikki Honkala kirjoitti...

Näin on Rainer. Kyllä tämä tästä. Tänään olin jo marjassa :)